Hvaler

– De beste plassene forsvinner fort

I helgen åpnet Hvalers kultursjef, Thomas Holmen Olsen, opp for booking av teltplass på Storesand.

– Responsen har vært bra. Jeg hadde regnet med noen flere bookinger på Storesand enn det som har kommet så langt etter første bookingshelg, men det tar seg helt sikkert opp. Status per mandag er i overkant av hundre bookinger på Storesand, og cirka 30 på Stuevika. Engasjementet for plass på familieteltplassen på Søndre Sandøy er veldig god, sier Holmen Olsen.

Mange nye brukere

Tidlig i fjor kunngjorde Hvaler-ordfører Mona Vauger, Oslofjorden Friluftsråd og Ytre Hvaler Nasjonalpark at de fra sommeren 2021 ville ta over driften av campingtilbudet på Storesand. Dette og avgjørelsen om at muligheten for å sesongtelte ble tatt bort, skapte mange reaksjoner.

to mennesker foran buss

– Det stemmer. Det var mange reaksjoner i starten av fjorårets sesong. Jeg opplever at det har gått seg til. I år har det ikke vært noen negative tilbakemeldinger i forhold til at tilbudet om sesongtelting forsvant. Derimot er det mange som er svært fornøyd med den nye løsningen, og vi har fått mange nye brukere av området, forteller Hvalers kultursjef som også er leder av besøkssenteret Ytre Hvaler nasjonalpark.

Fjorårets sesong på Storesand teltplass ble rekordstor. Aldri tidligere har det blitt registrert så mange gjester i telt og hengekøye. Thomas Holmen Olsen har tro på en ny god sesong.

– Det blir spennende å se. Vi legger opp til drift som i fjor, og satser på det samme antallet. Jeg har tro på at Norgesferie og det enkle friluftslivet fortsatt er i vinden.

Hva er det gjester spør om rundt Storesand teltplass?

– Hvordan sanitæranlegget er, og hvilke andre fasiliteter som finnes. Og om de kan kjøre helt fram.

Populær teltplass

Storesand teltplass har tre alternativer for overnatting: Nummerert telteng, telting i furuskogen og hengekøyeplass. Én plass skiller seg ut, forteller Holmen Olsen.

– Teltenga er mest populær. Her er det miljø for telting over tid, og blant annet tilrettelagt for aktiviteter. Det er også her de som ønsker å telte over en lengre periode etablerer seg. Furuskogen er for kortere opphold. Hengekøye passer fint i furuskogen, avslutter kultursjefen som til enhver tid har oversikt bookingene på Hvalers teltplasser:

– Vi har full oversikt over bruk, og tror ikke det kommer til å bli fullbooket. Men de beste plassene forsvinner fort. Vi hadde en uke i juli i fjor som vi kunne karakterisere som helt full. Men når det er sagt, vi får stort sett til en løsning.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

TELTPLASSER HVALER

Storesand teltcamping er en flott campingplass for telt på Kirkøy. Stuevika er på Søndre Sandøy, her er det også en stor sandstrand og langgrunt vann.

Tall fra fjorårets sesong (1.5 til 31.8 – 2021):

  • Storesand: 2.000 teltbookinger med 3.270 voksne og 2.551 barn
  • Stuevika: 219 teltbookinger med 411 voksne og 214 barn
  • Gjennomsnittlig booking på Storesand ligger på 2,5 døgn per booking. For Stuevika 3,9 døgn per booking.

Kilde: Hvaler kommune

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: