Nyheter

Har kontroll på økonomien

Festivalleder Knut R. Hansen strålte om kapp med sola under årets Glommafestival i sentrum.

– Jeg er kjempefornøyd! Vi har lykkes med det vi prøver på – nemlig å skape liv i sentrum, sier festivalleder Knut R. Hansen til Demokraten dagen etter at Glommafestivalen 2018 er avsluttet.

Han kan se tilbake på en festival som var preget av strålende soldager og stappfulle bryggerestauranter.

– Jeg er veldig spent på tallene som viser hvor mange som faktisk var i sentrum i løpet av festivalen, sier han videre.

Fredag ga ny rekord

For festivallederen er det vanskelig å trekke frem bare ett høydepunkt fra helgen, men på oppfordring fra Demokraten gjør han et forsøk.

– Fredagen i år er den beste fredagen vi noensinne har hatt. Vi satte ny rekord, og det kan kanskje ha noe å gjøre med den gode sammensetningen fredagen bød på. Mitt høydepunkt fra festivalen må nok derfor være fredagen. Fjeldbæk, Eva Iselinn Erichsen og KoKos med venner var fantastisk. Det at det i tillegg var den siste konserten til KoKos også, gjorde at det hele fikk en ny dimensjon, sier Hansen.

Penger til sentrumsaktivitet

Alt i alt mener festivalgeneralen at det var en vellykket festival – noa han også tror gjenspeiles i tilbakemeldingene fra publikum.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger på at det var en bra festival. Flere av de som stilte ut på markedet har også varslet at de blir med neste år også, så det synes vi er positivt, forklarer han og tilføyer:

– Vi har nå kontroll på den økonomiske situasjonen og har lykkes med målsettingen vi satt oss i 2015. Dette er en festival hvor ingen av eierne putter penger i egen lomme. Alt vi tjener av penger skal gå til aktivitet i sentrum. Dette står i vedtektene våre, og er noe vi er veldig opptatt av, avslutter festivalleder Knut R. Hansen.

Mer fra Dagsavisen