Halden

Fant drømmejobben

Navn i nyhetene med Heidi Ottesen Sandmo (35), daglig leder av Allsang på Grensen. Hver onsdag i hele sommer kommer artister til historiske Fredriksten festning i Halden.

Hvorfor takket du ja til denne jobben?

– Det begynte med at jeg studerte kulturprosjektledelse og var, i forbindelse med skolen, prosjektleder for en Bryan Adams-konsert. Gjennom dette oppdraget fikk jeg en del kontakter, og som førte til en jobb hos Allsang på Grensen. Jeg begynte som assistent og nå i dag er jeg daglig leder. Det er veldig gøy å kunne jobbe med noe fast; noe som gjentas år etter år.

Hvorfor ville du jobbe med musikk?

– Jeg vokste opp i en veldig musikalsk familie. Da jeg en dag fant ut at jeg kunne leve av interessene mine, ble jeg utrolig motivert.

Hva er det beste med jobben?

– Det er en veldig variert jobb, og derfor også veldig spennende. Og det er ikke til å legge skjul på at jeg er en arrangementsnerd, om man kan kalle det det. Jeg bruker tida min på å sette meg inn i hvor mange toaletter det er på andre festivaler til antall terminaler de bruker.

Hva vil du si er det beste med årets program?

– Det er at programmet passer til hele familien, alt fra bestemor til minstemann kan bli kose seg på arrangementet. Jeg er en veldig allsidig person, så jeg klarer nok ikke trekke fram bare én ting.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Sigrid Undsets «Kristin Lavransdatter» og Alf Prøysen s«Trost i Taklampa». Jeg elsker begge de to bøkene.

Hva gjør deg lykkelig?

– Mine barn, familien min og selvsagt også vennene mine. Jeg er glad i alt fra elleville turer i berg-og-dal-bane til avslappende ferieturer med masse sol.

Hvem var din barndomshelt?

– Hege Schøyen og Maj Britt Andersen var mine store helter da jeg gikk på barneskolen. De fikk både tegninger og brev fra meg, og jeg dramatiserte Heges sketsjer og sang låtene til Maj Britt for klassen min på skolen, gjerne hver dag, hvis jeg fikk lov av læreren.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er altfor utålmodig. Håper å kunne endre meg der.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar en spontan weekendtur, ekstra lang middag og godt drikke med gode venner. Jeg elsker også å sove lenge, men det er altfor lenge siden sist.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Mishandling av barn og kvinner.

Er det noe du angrer på?

– Om jeg forteller hva jeg angrer på, vil jeg angre på at jeg fortalte det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Stephen Hawking. Et helt unikt menneske, som det hadde vært interessant å møte.