Halden

Fikk 50.000 til ny Stenhoggerfestival

Ida Teaterlag har mottatt kr 50 000,- fra Sparebankstiftelsen DNB til utvikling av manus i forbindelse med Iddefjorden Stenhoggerfestival.

Ida Teaterlag har mottatt kr 50 000,- fra Sparebankstiftelsen DNB til utvikling av manus i forbindelse med Iddefjorden Stenhoggerfestival.

– Dermed kan forfatteren for alvor begynne med research og skriving. Vi i Ida Teaterlag og Iddefjorden Stenhoggerfestival er hoppende glade for denne julegaven på forskudd, sier Nils Otto  Økern-Klevmo.

Premiere 2018

Manuset blir del to av teateroppsetningene som fremføres under festivalen.

– Premieren blir i 2018. Forfatteren er Kristin Søhoel, som også skrev det første stykket, sier han.

I 2016-versjonena omhandlet stykket den spede begynnelse av granitteventyret langs fjorden.

– Nå skal vi inn i gullalderen, der granitt ga levebrød til flere tusen. Eksporten til nære og fjerne kontinenter ga nye impulser til de små samfunnene, forteller Økern-Klevmo.

###

Avhengig av støtte

Som mange andre kulturaktører er Ida Teaterlag også avhengig av støtte i form av sponsing.

– Dette er det første bidraget til 2018 festivalen. Vi håper og tror at årets festival ringvirkningene det har hatt i lokalsamfunnet bidrar til at det er enklere å få midler framover, sier han og fortsetter:

– Det legges ned tusenvis av dugnadstimer. Med glade amatører i alle aldre er et av målene til Ida Teaterlag å være inkluderende. Vi har dessuten som formål å bidra med kulturelle opplevelser på høyt nivå. Derfor styrker vi også oppsetningene med proffe krefter.

Les også:
Vil reise Vigelandsskulptur til Steinhoggerfestivalen 2018

Se for øvrig www.stenhoggerfestivalen.no for mer informasjon.

Mer fra Dagsavisen