Halden

Bjørg Thorhallsdottir til Brygga

Har holdt to foredrag for fulle hus i Halden tidligere. Nå er det "storstua" på Brygga hun besøker.

###

Mandag 24. oktober kommer en av Norges mest populære grafikere og foredragsholdere, Bjørg Thorhallsdottir, til Brygga kultursal.

Hun har to ganger tidligere hatt foredrag i Galleri Lille Martine med fulle hus, men nå slår hun til på kultursalen.

-Bjørg er en islandsk/norsk kunstner. Hun er en av landets mest populære grafikere med et budskap som treffer deg i hjertet. Hun vet hva sorg er, og i kunsten setter hun ord og bilde til hverdagsfølelsen, ærlig og direkte med en dæsj av humor, sier Christine Willoch Mathisen i Galleri Lille Martine.

###

Står bak "Hjertefred!"

Bjørg Thorhallsdottir (født 16. oktober 1974 i Ísafjörður på Island) er oppvokst på Vøyenenga og i Lommedalen i Bærum og i Sørøst-Asia.

Thorhallsdottir var bosatt i Cannes 2002–2005. Hun flyttet i 2005 tilbake til Norge.

Hun kjennetegnes ved allsidighet i bruk av materialer og uttrykksform, og jobber med blyglass og mosaikk i tillegg til grafikk og maleri.

Thorhallsdottir har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer, og har også illustrert flere bøker og tidsskrifter, blant annet diktsamlingen - og musikken en annen.

Hennes kunst er blitt utstilt både i inn- og utland; i Brussel, Warszawa og Cannes, og hun har hatt en rekke separatutstillinger.

-Bjørg brenner for at vi mennesker skal våge å leve det livet vi egentlig drømmer om. Hvert år møtes også tusenvis av mennesker rundt om i landet på hennes arrangement: "Hjertefred!", sier Christine Willoch Mathisen.