Halden

Trond Henriksen signerte bøker så blekket sprutet

Trond Henriksens boksignering på Notabene på Tista-senteret pågikk lørdag, fra kl. 12.00 - 14.00. Mange ville ha forfatterens signatur.

Tekst: Rune Gråbein Svendsen

Trond Henriksen ble stemplet som Norges farligste mann. 7. september ble boka «Ingen murer er for høye» lansert.

Ran, rus, pedofile drittsekker og 12 år bak murene. Det manglet ikke ingredienser da Trond Henriksen (50) skulle skrive historien sin.

Rett etter kl. 12.00 var køen av bokinteresserte, som ønsket Henriksens signatur, allerede stor.

###

Trond Erik Henriksen (født 22. mars 1966 i Oslo) er mest kjent fra filmen "Store Gutter Gråter ikke", en dokumentar laget av Sigve Endresen i Motlys AS, som gikk på kino i 1995.

I denne forbindelse utga han også kult-hiten "Skyter meg på julaften" på en CD-singel til inntekt for det forebyggende arbeidet i skoleverket.

Henriksen har vært rusmisbruker i mange år og ble på begynnelsen av 1990-tallet omtalt som Norges farligste forbryter etter at han var med på kidnappingen av en politimann og en båtvakt i Horten.

Trond Henriksen boksignering Halden 17. september 2016

Han har arbeidet innenfor det forebyggende i skoleverket i mange år og har besøkt over 50 000 ungdommer over hele Norge.

Trond Henriksen har vært aktiv i samfunnsdebatten de siste 15 årene og ble også kjent som leder for "Folk for Jagland" under Stortingsvalget 1997.

Henriksen var redaktør for internettportalen Narkoman.net og er en av grunnleggerne sammen med Eline Simonsen Haga.

I en periode arbeidet han som programleder i Radio Prime Halden, inntil stasjonen ble kjøpt opp av P4 og kontoret i Halden ble lagt ned.

Tittelen til Knut Storbergets bok om forbrytelser, straff og forsoning "Det er dine øyne jeg ser" er hentet fra en hendelse i Trond Henriksen sitt liv.

Trond Henriksen boksignering Halden 17. september 2016

Nyeste fra Dagsavisen.no: