Halden Topphåndball klare for cupfinale i fullsatt Oslo Spektrum

Med massiv tribunestøtte fra hjembyen, spiller håndballherrene fra Halden om sin første NM-seier i klubbens korte historie.

– Dette er en historisk begivenhet for klubben. At vi har klart å spille oss fram til en så viktig kamp som cupfinalen tross alt er, er en enorm prestasjon med tanke på forholdene rundt oss, fastslår Erlend Lund i Halden Topphåndball (HTH).

Lørdag står klubben som ble stiftet så sent som i 2011, og som kun har spilt eliteseriehåndball siden 2014, overfor sin hittil største kamp. Norges beste herrelag de siste årene, Elverum HK, er det eneste som står i veien for et NM-gull.

– Stemninga er god, og gutta gleder seg. Nå har vi trent bra i romjula, og det ser ut til at alle som blir skadefrie og klare til å gi alt, forteller HTH-trener Jan Thomas Lauritzen.

Optimistisk

I tur og orden har «Ulvene» fra Halden slått ut Tønsbergs Turn, HK Herulf Moss, Falk Horten, Haslum HK og ØIF Arendal på reisen mot den store finalen i Oslo Spektrum. Lauritzen er klar på at det er en formidabel oppgave som venter dem.

– Vi vet det blir veldig tøft, for det er et svært godt lag vi møter. Samtidig er vi optimister, og tror vi kan klare det. Hvis vi klarer å spille opp mot vårt beste, har vi alle muligheter, mener den tidligere landslagsspilleren.

Han har selv vært med på å vinne NM-gull som spiller, og hvis HTH skulle gå helt til topps i år, mener han det er vanskelig å sette de to opplevelsene opp mot hverandre.

– Det vil selvsagt bety litt ekstra for meg å vinne en tittel som trener, men det var gøy som spiller også. Det som er helt klart er hvor mye det vil bety for hele HTH-familien, og alle som legger ned vanvittig med tid og krefter rundt klubben, sier Lauritzen.

Les også: Kvinner dominerte i håndball (+)

– Nyttårsrakett

HTH har blant annet fått hjelp av Flytoget for å frakte alle supporterne inn til hovedstaden, og når det hele skal avgjøres, blir det med massiv publikumsstøtte fra haldenserne.

– Vi har rundt 1.400 på våre lister, og medregnet de som har ordnet billett på egen hånd blir det nok minst 1.500. Vi ante ikke at interessen var så formidabel på forhånd, men det har vært en hyggelig utfordring å håndtere, sier Erlend Lund med et smil.

Han mener både klubben og byen har all mulig grunn til å være stolte, uavhengig av utfallet av finalen.

– Bare det å komme til finalen er den store prestasjonen, og skulle vi vinne vil det være en fantastisk nyttårsrakett som bonus. Man ser hva det har å si for patriotismen at vi har kommet så langt, og det blir nok en bra fest uansett. Vi håper i alle fall haldenserne slår seg helt løs når de kommer utenbys, og at det blir en tett og jevn kamp med spenning hele veien, sier Lund.