Kultur

– Hadde vært morsomt om vi kunne vise ungdommen at det finnes noe annet enn Staysman & Lazz

Lørdag arrangerte Fredrikstad Musikkverksted trippelkonsert på St.Croix-huset.

Kveldens første band var Knokejern, og de hadde en klar idé om hva som gjaldt.

- Målet er jo å vise frem hva som fantes før, fortalte trommeslager Simen Lundblad.

Litt i overkant av 170 betalende gjester tok turen innom St. Croix-huset for å få en real dose rock’n’roll på lørdag.

Fredrikstad Musikkverksted arrangerte nemlig trippelkonsert med Knokejern, Darkland og Desertör, og først ut denne kvelden var Saltnes/Onsøy-bandet Knokejern.

- Det hadde jo vært morsomt om vi kunne vise ungdommen at det finnes noe annet enn Staysman & Lazz, kunne gitarist Fredrik Nordhagen fortelle til Demokraten før de gikk på scenen.

Rett frem rock’n’roll

Knokejern består av medlemmene: Øystein Haugen(vokal), Simen Lundblad(trommer), Fredrik Nordhagen (gitar), Daniel Dahle (gitar) og Kent Henning Jakobsen (bass), - sammen spiller de god, gammeldags rett-frem-rock’n’roll som kan få fart i den selv den slappeste rockefot.

- Det er jo rett frem hardrock med trøkk, forteller Simen Lundblad og legger til at målet aldri har vært å spille progrock. - Vi prøver vel egentlig bare å lage til en skikkelig fest når vi spiller, noe vi har gjort de siste åtte årene.

Første gang i Store sal

Som om ikke det var nok at Knokejern fikk lov til å åpne det som skulle bli nærmere tre timer med konserter i rockens tjeneste, så var dette også første gangen bandet spilte foran publikum i Store sal.

- Vi har spilt her en gang før også, men da var det i Lille sal og til inntekt for Barnas stasjon, kunne trommeslager Lundblad fortelle.

Planlegger plate

Bandet planlegger å spille inn en plate.

- Det har vel egentlig vært planlagt lenge, og vi har jo spilt inn noen demoer som vi bruker til å promotere oss, men akkurat når skiva kommer er fortsatt usikkert.

Mer fra Dagsavisen