Gjør alt for å få stadion stor nok i tide

– I den grad vi trenger en plan B, er det bare Ullevaal som kan brukes. Det blir litt «overkill», mener Sarpsborg 08s styreleder Cato Haug.

– Vi er allerede godt i gang, og føler oss sikre på å få stadion klar, slik at vi også får spille hjemmekampene i gruppespillet her i Sarpsborg, sier Haug.

Fredag var han på plass i Monaco for å følge Europaliga-trekningen sammen med store deler av den øvrige administrasjonen i klubben, og hastet fra møte til møte mellom slagene.

Les også: Sarpsborg 08 til gruppespill etter dramatisk 4-3-seier sammenlagt

Ett alternativ

Utvidelse av Sarpsborg stadion er blant sakene som står høyest på Haugs agenda.

– Vi trenger blant annet minimum 8.000 seter for å tilfredsstille UEFA-kravene til en såkalt kategori 4-stadion. Går alt etter planen, har vi litt over det før neste europacupkamp.

I Norge finnes bare fire andre anlegg i denne kategorien – Aker stadion i Molde, Lerkendal i Trondheim, Vålerengas Intility Arena og Ullevaal stadion.

– De to første er uaktuelle på grunn av avstand, og fordi RBK også er med i Europaligaen. Intility blir umulig fordi vi må ha tilgang på banen i tre dager i forbindelse med hver kamp. Vålerenga trenger banen selv, og det er en skole der som ikke uten videre kan stenges i ni dager fordi vi skal spille europacupkamper, forklarer Haug.

Dermed er det kun nasjonalarenaen som står igjen som et reelt alternativ til å spille i hjembyen.

– I den grad vi trenger en plan B, er det bare Ullevaal. Det blir litt «overkill». og derfor har vi fullt fokus på å få vår egen stadion innenfor kravene i tide. Vi har egentlig ikke noe annet valg, konstaterer Haug.

Spleiselag

Han anslår at utvidelsen vil koste opp mot åtte millioner kroner, noe klubben skal klare greit med inntektene de har fått fra prestasjonene i Europa så langt.

– De pengene kommer godt med, og i tillegg har kommunen vist seg velvillige. Dette er jo et kommunalt anlegg, og derfor tror og håper vi på å få til et spleiselag, slutter styrelederen.