Nyheter

Gjeninnfører «Aktiv på Dagtid» på Hvaler

Hvaler kommune har bestemt seg for at de igjen ønsker å være en del av «Aktiv på Dagtid»-tilbudet.

Karin Gullhav er en av de som benytter seg av tilbudet, og hun sier det er viktig for henne at tilbudet igjen innføres i kommunen.

Hvaler kommune bestemte seg i høst for å tre ut av tilbudet på grunn av få brukere. Det ble i høst startet en underskriftskampanje av nevnte Gullhav, som, ifølge Gullhav, førte til at Merete Pedersen i Hvaler Arbeiderpartiet tok saken opp i kommunestyret i Hvaler kommune.

– Jeg er ganske sikker på at Hvaler kommune ikke hadde ombestemt seg uten det påtrykket vi skapte fra underskriftsaksjonen, og at Arbeiderpartiet tok saken opp i kommunestyret, forteller Gullhav fornøyd og takknemlig.

– Supert tilbud

Hva betyr det for deg at tilbudet gjeninnføres?

– Jeg er hjemme i senga, rimelig nyoperert, så dette med at vi igjen får benytte oss av Aktiv på Dagtid er supert. Det betyr at jeg får trene opp et kne med korsbånd og meniskskade, kanskje allerede neste uke, uten at det koster en hel formue med variert trening.

Hun planlegger både styrketrening og sykling på Friskis og Svettis og svømming et par dager i uka på Kongstenhallen. Gullhav sier hun kjenner flere som benytter tilbudet, og som har merket det den tiden Hvaler kommune har stått utenfor tilbudet.

– Jeg håper å komme i gang med treningen etter påske, og det gleder jeg veldig til, sier Gullhav fornøyd.

Samarbeidsprosjekt

«Aktiv på Dagtid» er et samarbeidsprosjekt mellom Østfold Idrettskrets, NAV og de fleste kommunene i fylket. Prosjektet er et treningstilbud for alle mellom 18 og 67 år som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet, og som mottar for eksempel sykepenger, arbeidsavklaringspenger eller uføreytelser.

Henvendelser fra brukerne

Virksomhetsleder på NAV i Hvaler kommune, Knut Tore Eide, sier det er flere grunner til at kommunen igjen inngår i tilbudet.

– Vi vil benytte ordningen mer aktivt som et godt folkehelseprosjekt. Etter at vi sa opp tilbudet har vi hatt dialog med Aktiv på Dagtid, og fått til en ordning der vi har fått flere tilbud lokalt i kommunen. Innbyggerne våre vil da slippe å reise til Fredrikstad.

Han forteller de har fått flere henvendelser fra brukerne etter at kommunen bestemte seg for å trekke seg ut av tilbudet.

– Vi har fått flere henvendelser fra innbyggerne i kommunen, som ønsker at vi skulle gå inn igjen i tilbudet. På grunn av reaksjonene fra innbyggerne mener vi at det er riktig at vi igjen inngår i tilbudet, understreker virksomhetslederen. Han sier videre at grunnen til at de i høst trakk seg fra tilbudet var fordi tilbudet ble for lite brukt opp mot kostnadene tilknyttet med å være en del av tilbudet.

Eide forteller at de primært skal ha flere tilbud lokalt på Hvaler.

– Det er foreløpig ganske nytt, men vi har snakket om kajakk, golf, ernæring, turer i skog og mark, yoga, svømme- og badeaktiviteter.

Mer fra Dagsavisen