Fredrikstad

Parkeringsetaten bøtelegger kommunal hjemmetjeneste

– Det er et kontinuerlig fokus på at alle trafikanter som fører av motorvogn skal behandles likt, sier Frode Samuelsen, parkeringssjef i Fredrikstad kommune.

Om lag 11 000 ileggelser, på til sammen over 7,4 millioner kroner, ble utferdiget av parkeringsetaten i fjor. Dagsavisen Demokraten kjenner til at ansatte i kommunale biler, som eksempelvis hjemmetjenesten hvor brukere er avhengig av tidsbestemt assistanse, ilegges parkeringsgebyr.

– Lov og forskrift gjelder også for hjemmetjenesten. Det er trafikkbetjenten ute i gata som alltid gjør kontinuerlige vurderinger. Det er et kontinuerlig fokus på at alle trafikanter som fører av motorvogn skal behandles likt, sier Frode Samuelsen.

Hvor ofte skriver dere ut parkeringsgebyr til kommunale biler?

– Det vet ikke, vi fører ikke statistikk på om det er firmabiler eller private biler, svarer parkeringssjefen.

parkeringssjef Frode Samuelsen

Førers ansvar uansett

Håndheving av parkeringsforskriften og vegtrafikklovgivningen – når det kommer til parkeringsgebyr – gjelder for alle kjøretøy/fører av kjøretøy, forklarer Samuelsen, som tror ansatte på oppdrag i kommunalt kjøretøy selv må stå økonomisk ansvarlig for et parkeringsgebyr:

– Jeg vil anta at det er fører av kjøretøyet som har fått en ileggelse som betaler for brudd på lov og/eller forskrift.

Hvordan vurderer etaten hvem som skal få gebyr?

– Parkeringsgebyr blir ilagt for brudd på Vegtrafikkloven. Kontrollsanksjon blir ilagt for brudd på Parkeringsforskriften, avslutter parkeringssjef Frode Samuelsen i Fredrikstad kommune.

Mener du at ilagt parkeringsgebyr eller kontrollsanksjon er feil, kan du gå inn på Fredrikstad kommunes nettside og logge deg inn via ID-porten for å sende en klage til parkeringsetaten.

Mer fra Dagsavisen