Fredrikstad

Østsiden bibliotek i Fredrikstad er Årets bibliotek 2021

Mottoet til Østsiden bibliotek er: Alt for låneren! Det falt i smak hos juryen som kåret Årets bibliotek 2021.

Østsiden bibliotek, et lite bydelsbibliotek i Fredrikstad, gikk helt til topps i kåringen av Årets bibliotek 2021.

«De er gode på å se den enkelte og sprer leseglede til alle. Da biblioteket var stengt under koronaen leverte de bøker hjem til folk med elsykkel. Med årets pris ønsker vi ikke bare å premiere et godt bibliotek med engasjerte bibliotekarer. Vi vil også fremheve hvor viktig det lokale biblioteket er for den enkelte bruker og nærmiljøet», sier juryen i sin begrunnelse.

– Juryen ønsket å ha fokus på det helt lokale bydelsbiblioteket denne gangen, utdyper Vidar Lund, juryleder og leder i Norsk Bibliotekforening. Hen legger til:

– Prisen går til Østsiden bibliotek, men er også en heder til Fredrikstad bibliotek og Fredrikstad kommune som satser på bibliotekene som en viktig del av ungdomstilbudet i byen.

De øvrige nominerte til Årets bibliotek 2021 var skolebiblioteket til Elvebakken videregående skole i Oslo, Haugesund folkebibliotek samt Laksevåg bibliotek i Bergen.

Prisen Årets bibliotek blir delt ut av Norsk Bibliotekforening og har vært delt ut siden 1988. Tidligere vinnere er blant andre Deichman Bjørvika, Stormen bibliotek og Biblo Tøyen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: