Fredrikstad

– Jeg opplevde mye fordommer og kulde. Sånn er det ikke her

Nuengruethai «Nicky» Phimphaengrak (37) driver massasjeklinikken Ruethai massage & spa i Fredrikstad. Da hun først startet, fikk hun noe slibrige henvendelser, men stort sett har hun blitt veldig glad i kundene sine.

– Nueng betyr «ett» og «Ruethai» betyr hjerte, så navnet mitt betyr egentlig «ett hjerte» og er hentet fra buddhistisk og hinduistisk filosofi, forklarer «Nicky», som er fra Udon Thani-provinsen nordøst i Thailand.

– Men jeg tror alle religioner bærer det samme budskapet. I bunn og grunn handler alle religioner om nestekjærlighet, og det er prinsippet både jeg og mannen min lever etter, smiler hun.

Flyttet til den store kjærligheten

I 2009 møtte hun ham – mannen i sitt liv – på internett. Det tok bare noen personlige møter før den store kjærligheten oppsto, og for ti år siden flyttet hun hit og giftet seg.

– Han er så utrolig snill. Jeg er så glad i ham, tindrer hun, og forteller at de begge er glade i å gå turer i marka, og deler interessen for barn, hund – og ikke minst deilig mat.

Nicky innrømmer at hun savnet den thailandske maten da hun først kom hit. Og familien hjemme selvfølgelig. Men nå er det Fredrikstad som er hjemmet hennes.

– Vi har fått veldig gode kunder og hjertelige naboer her. Jeg har bodd i Tyskland, og det var noe helt annet. Jeg opplevde mye fordommer og kulde, kun fordi jeg var asiatisk. Slik er det ikke her, og jeg opplever byen som inkluderende. Jeg får respekt fordi jeg er hardtarbeidende og seriøs. Jeg føler at nordmenn har varme hjerter, er genuine og koselige. Jeg ble veldig godt tatt imot av min manns familie, og lærte meg norsk i løpet av et år. Det er litt kaldt her, men det er jo bare å kjøpe seg en varm jakke, så er det problemet løst!

Det gode ryktet

Nicky har drevet salongen som bærer hennes eget navn siden 2014, og har opplevd både opp- og nedturer. Pandemien var krevende, for i tillegg til de pålagte restriksjonene, ble også mange engstelige for nærhet og kroppskontakt. Hun har dessuten måttet drive litt «oppdragelse» av enkelte kunder. Til å begynne med, under etableringsfasen, fikk salongen flere slibrige henvendelser fra menn som ønsket en «happy ending». Da tar Nicky en veldig tydelig tone.

– Vi driver ikke med slikt. Vi er sertifiserte massasjeterapeuter. De få gangene vi får slike hentydende forespørsler om hva våre massasjer «inkluderer», svarer jeg: «Det inkluderer 25 prosent moms, og det er det», ler hun.

– Og slik brer det gode ryktet seg. Vi har blitt kjent for å være et seriøst massasjestudio med høyt utdannede terapeuter, og folk kommer hit for å få hjelp med stress- og muskelsmerter. Det er vi kvalifisert til å behandle. Men møter vi kunder med medisinske utfordringer, er vi snare til å henvise dem til fastlegen sin.

Lange dager i egen bedrift

I dag har Nicky to ansatte på fulltid, og de tilbyr alt fra klassisk thaimassasje til velværebehandlinger som «hot stones» og urtemassasje.

– Vi har veldig fornøyde kunder. Noen vil snakke, andre vil bare slappe av og koble ut. Det er helt greit. Men det er lange dager. Jeg jobber stort sett fra ti om morgenen til sju om kvelden, seks ganger i uken. Og jeg går stadig på kurs for å videreutvikle meg. Nylig var jeg med på en internasjonal World Cup-konkurranse i «Asian freestyle massasje». Dette er jo faget mitt, og jeg elsker å holde meg oppdatert, sånn at kundene mine i Fredrikstad alltid får det beste bransjen kan tilby, forteller Nicky med et varmt smil.







Mer fra Dagsavisen