Fredrikstad

Avlyser Idyllfestivalen: – Håpet det skulle gå

Det blir ikke festival på Isegran i september likevel, men arrangørene lover storstilte konserter neste år.

menneskemengde foran Idyll-scenen

Det var Fredrikstad Blad som først kom med nyheten om at Idyllfestivalen er avlyst.

Trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan lar vente på seg. Arrangørene har ventet på svar fra Helsedirektoratet om hvorvidt festivalen kunne bli gjennomført som et testarrangement, der krav om avstand og publikumsbegrensning frafaller. På spørsmål fra Fredrikstad Blad om hvorvidt svaret fra Helsedirektoratet påvirket avgjørelsen om å avlyse, svarer festivalsjef Terje Olsen følgende:

– Svaret vi fikk på søknaden var vanskelig å tyde, annet enn at vi igjen ble sendt videre rundt i systemet. I denne prosessen setter vi utrolig pris på støtten og hjelpen Idyll fikk fra kommunen.

Avlysningen er nå offentliggjort på festivalens Facebook-side. Der roser de engasjementet fra publikum, og inviterer samtidig dem som har kjøpt billett til å holde på den frem til neste års arrangement:

«Åh, som vi håpte det skulle gå, og vi elsker engasjementet dere har vist oss hele veien! Nå må vi dessverre avlyse for andre gang – men alle gode ting er tre. Neste år blir det garantert IDYLL, og sommeren 2022 kan ikke komme fort nok!»