Fredrikstad

Fredrikstad følger landet: Avviklet den lokale koronaforskriften

– Det er sjelden jeg er så glad for å lese opp en innstilling som nå, uttalte ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) før han fikk formannskapets enstemmige tilslutning til å «skrote» den lokale koronaforskriften.

I utgangspunktet skulle særforskriften for Fredrikstad gjelde til 17. juni. Men på bakgrunn av stadig synkende smittetall insisterte kriseledelsen etter råd fra kommuneoverlegene på å avvikle de strenge tiltakene allerede natt til fredag 11. juni.

– Nå går det bra i hele landet. Vi har en synkende trend etter at den har vært flat lenge og det rapporteres bare om få utbrudd i landet. I Østfold har vi nesten ikke hatt smitte i det hele tatt de siste ukene. I uke 22 ble det meldt om kun syv smittede, alle med kjent smittevei av 1460 som har testet seg, opplyste kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug i formannskapets digitale møte torsdag formiddag.

I tur og orden ga flere av lokalpolitikerne uttrykk for glede over den positive utviklingen. Mye ros fikk også kriseledelsen for innsatsen gjennom mange måneder.

– Dere fortjener skryt! Og neste gang vi samles om korona-saken håper jeg det er for å ta avskjed også med de nasjonale forskriftene slik at vi kommer tilbake til det virkelige livet, poengterte Ap-gruppeleder Atle Ottesen.

Frps Anita Nock mente imidlertid ikke det var noen grunn for å vente helt til midnatt med å justere skjenketidene i tråd med den nasjonale forskriften.

– Nå sitter bransjen å følger med oss. Jeg skulle ønske vi kunne få hele formannskapets tilslutning til å vedta at endringen trer i kraft om tre timer, oppfordret Nock.

Flere politikere, blant dem Truls Velgaard (H) og Hannah Berg fra Rødt mente imidlertid det var mer naturlig å la endringene inntreffe ved midnatt.

– Vi har allerede begynt på et døgn. Ved midnatt går vi over i et nytt døgn og en ny dag. Vi har pleid å la de lokale forskriftene følge døgnet. Så tror jeg det blir en veldig fin helg! argumenterte Berg.

Hannah Berg, Rødt Fredrikstad

Følg Demokraten på Facebook og Instagram!


Mer fra Dagsavisen