Fredrikstad

Ikke for «hvem som helst»

Det ble ingen trivelig tur på brygga for Engelsvikingen, da hun møtte på en beboer utenfor Engelsviken Sjøhus og ble bedt om å ha seg vekk.


På sosiale medier melder beboere og turgåere i området at de har blitt møtt med flere privatiserende tiltak ved Engelsviken Sjøhus, enn skiltet på forsiden av sjøhusene. Blant annet skal det være plassert store blomsterkasser i gangveien på baksiden av husene, og det er satt opp et skilt som forbyr gjennomgang «bortsett fra i nødstilfeller».

Bygnings- og reguleringssjef i Fredrikstad kommune, Anna Auganes sier kommunen nå vurderer en befaring på stedet for å se selv hva som er gjort der ute.

Saken fortsetter under bildet

Skilt ved Engelsviken Sjøhus

Svarer ikke media

I følge kilder som ikke ønsker å stå fram med navn, får Dagsavisen Demokraten opplyst at de også har blitt bortvist ved tilsnakk ved flere anledninger.

En person forteller at « (...) han uttrykket klart og tydelig at han ikke ville ha hva som helst på bryggen sin».

– Kan personer i sameiet bortvise turgåere og innbyggere fra bryggepromenaden med tilsnakk?

– Dersom sameiere bortviser andre fra arealer som er regulert som offentlige, så er dette i strid med planen – men det er ikke opp til kommunen å reagere på slik adferd. Vi kan kun informere, svarer Auganes.

Etter at saken ble omtalt av Dagsavisen Demokraten mandag, og deretter hastebehandlet i Planutvalget torsdag, ble den også omtalt i Fredriksstad Blad. Der gjentok styreleder i sameiet Engelsviken Sjøhus, Alf-Petter Halvorsen, det samme som han har sagt til Demokraten mandag denne uken:

– Vi gir ikke intervju, men svarer på formelle henvendelser. Alle saker skal alltid behandles i styret før vi kommer med skriftlig tilbakemelding.





Mer fra Dagsavisen