Fredrikstad

«Holmen-kanalen»

Vedlikeholdsutgiftene vil renne på med en slik kanal. Tenk bare på all søpla som vil ende i denne bekken. Alt fra plastposer til handlevogner kan vi se for oss.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Per Magnussen
Torsnes

Jeg har i flere år fulgt debatten om å grave opp Veumbekken i Holmegata slik at det i stedet kan lages en åpen kanal i området. Sist torsdag bestemte Bystyret seg for å gå videre med planene. Jeg får si dessverre; hvorfor i all verden skal kommunen bruke kanskje hundrevis av millioner kroner på dette når politikerne og kommuneledelsen hele tida snakker om hvor fattige vi er her i Fredrikstad? Vi har ikke råd til verken nye sykehjem, skikkelige skolebygg eller å opprettholde barnehagene, hører vi stadig.

Les også: Vern stod mot vann på Holmen (+) 

En annen ting er vedlikeholdsutgiftene som vil renne på med en slik kanal. Tenk bare på all søpla som vil ende i denne bekken. Alt fra plastposer til handlevogner kan vi se for oss.

I denne saken burde heller Ap fulgt mindretallet; at vannet forblir i rør i bakken. Da kan vi også beholde alle de flotte arbeiderboligene på Holmen - som jo nettopp Ap bør være opptatte av. Og er det problemer med vannføringen - ja så bygg to store underjordiske kulverter ved siden av hverandre. Da vil kapasiteten bli stor nok, også ved en flomsituasjon.

Meninger: «Åpning av Veumbekken er et framtidsretta tiltak»

Mer fra: Fredrikstad