Fredrikstad

Sikrere inn– og utkjøring til Vardeveien i Borge

Som en del av prosjektet med å bygge gang- og sykkelvei fra Begby til Borge skole, utbedres nå kryssene på fylkesveien. Ut- og innkjøring til Vardeveien og Grimstadveien bygges om.

Bilde 1 av 3

Overingeniør Hameed Ahmadi i Viken fylkeskommune forteller at begge kryssene fortsatt blir T-kryss.

– Omlegging av kryssene fylkesvei 130 Haldenveien - Vardeveien og Grimstadveien vil gi større avstand mellom kryssene. I tillegg vil nye felt på fylkesveien forhåpentligvis føre til bedre trafikksikkerhet, når anlegget er ferdig. Noe som er planlagt til siste halvdel av juni, sier Ahmadi.

Haldenveien

Gang- og sykkelveien krysser ikke fylkesveien i området det nå jobbes på, men går på sydsiden parallelt med fylkesveien – før den krysser Grimstadveien.

– I tillegg til nevnte arbeider med kryssene blir det også noe omlegging av Vardeveien, 200 meter med utbedring og breddeutvidelse av fylkesveien og nytt lysanlegg, forklarer overingeniøren.

– Blir det noen veistengninger i dette området?

– Nei, det er ikke planlagt. Men det blir en midlertidig omlegging av eksisterende vei. Fylkesveien kommer til å bli lagt som en provisorisk vei i ca. to måneder fra andre uke i mars. Krysset fylkesvei - Grimstadsveien er allerede lagt om, sier Ahmadi.

(Saken fortsetter under illustrasjonen) 

De gule feltene viser hvor Haldenveien blir utvidet og ny innkjøring til Vardeveien.

De gule feltene viser hvor Haldenveien blir utvidet og ny innkjøring til Vardeveien. Illustrasjon: Viken fylkeskommune.

Les også: Nå kan gravlundssjef Amundsen puste lettet ut (+) 

Fortsatt anleggsområde ved gravlund

Omlegging av veien forbi Borge gravlund er fullført, og det gjenstår kun mindre arbeider, forteller overingeniør Hameed Ahmadi i Viken fylkeskommune.

– Vi er stort sett ferdig med arbeidet ved bensinstasjon og veien er lagt om til nytt kjøremønster. Det blir sporadisk utført noe sluttføringsarbeid. Samtidig vil jeg minne om at dette området fortsatt anses som anleggsområde. Noe som betyr at bilistene må være oppmerksom på både midlertidig skilting, anleggstrafikk og medarbeidere som jobber langs– og på veien.

Fakta: Gang- og sykkelvei fra Begby til Borge skole

Prosjektet: Del av Bypakke Nedre Glomma
Kostnad:  Anslått byggesum 87 millioner kroner.
Byggeperiode: Byggestart høst 2019. Ferdig sommer 2021.
Lengde: 2.200 meter

Som en del av prosjektet med å bygge gang– og sykkelvei fra Begby til Borge skole, utbedres nå kryssene på Haldenveien. Ut– og innkjøring til Vardeveien og Grimstadveien bygges om.

Som en del av prosjektet med å bygge gang– og sykkelvei fra Begby til Borge skole, utbedres nå kryssene på Haldenveien. Ut- og innkjøring til Vardeveien og Grimstadveien bygges om. Foto: Tomm Pentz Pedersen 

Mer fra Dagsavisen