Fredrikstad

Tolv nye smittetilfeller i Fredrikstad

Det er registrert 13 nye koronasmittede i Indre Østfold og tolv i Fredrikstad siste døgn. To skoler i Indre Østfold er stengt ut uka.

Saken er oppdatert

– Nå er det ganske dramatisk, når det blir mange elever som rammes, sier kommuneoverlege Jan Børre Johansen i Indre Østfold til VG.

De siste dagene har det dukket opp totalt 27 nye smittetilfeller i Indre Østfold – og hele 26 av disse kan knyttes til Sarpsborg-arrangementene.

Mandag bestemte kommunen seg for å stenge to skoler ut tirsdagen, men nå er det altså utvidet til resten av uka.

– Vi har flere nye bekreftet smittede på Mysen barneskole, Mysen ungdomsskole og Espira Opsahl barnehage. Alle har relasjoner til utbruddet i Sarpsborg. Vi venter på ytterligere prøvesvar i løpet av de nærmeste dagene. Inntil vi har kontroll på situasjonen, velger vi å holde begge skolene stengt ut uken, opplyser kommunen i en pressemelding.

Også en kohort i Espira Opsahl barnehage er rammet. De barna og ansatte dette gjelder, skal ikke være i barnehagen ut denne uken. Indre Østfold kommune med 45.000 innbyggere er inne i sitt andre lokale utbrudd på en drøy måned.

Elleve av smittetilfellene i Fredrikstad er nærkontakter til eksisterende smittetilfeller, mens siste har vært på utenlandsreise. Fredrikstad, som har 80.000 innbyggere har registrert 161 nye smittetilfeller siden fredag 29. august.

– Vi hadde 1.100 i karantene i dag tidlig, men det vil være noen som er ute av karantene i dag, sier Martin Schjøllert Fredheim i Fredrikstad kommune.

Tall fra Sarpsborg kommune, der smitteutbruddet begynte i forbindelse med en religiøs feiring, ventes senere tirsdag kveld. I tillegg er det registrert fire tilfeller i Råde som er koblet til Sarpsborg-utbruddet.

(©NTB)