Fredrikstad

Bygger topp moderne kinosenter i Fredrikstad

Kinosenteret skal få det nyeste innen lyd og bildeteknologi, samt topp komfort og Premium-formater, sier salgs- og driftsdirektør Espen Lundberg Pedersen.

Nordisk Film og Jotne Eiendom har inngått avtale om å utvikle et topp moderne kinosenter i Sveisehallen innerst ved dokka. Sveisehallen, eller Sveisehall 1, er ett av minnene fra verftstiden som skal tas vare på og gis nytt liv gjennom bruk.

- Hvorfor passer Sveisehall 1 som moderne kinosal?
- Beliggenheten er i sentrum av utviklingen i FMV Vest, og vil bli et samlingspunkt for kulturinteresserte innbyggere, sier Jotne Eiendoms prosjektansvarlig Jon Eirik Sørensen til Demokraten.

Ifølge utbyggeren har Nordisk Film Kino i lengre tid lett etter en god beliggenhet for å åpne et nytt og moderne kinosenter i Fredrikstad, og er svært tilfreds med å samarbeide med Jotne Eiendom om utvikling av kino i Sveisehallen.

- Hva betyr dette for Fredrikstad?

- Jeg tror det er veldig positivt at vi får en ny, attraktiv kino.

Spennende avtale

- Kinosenteret vil ha det nyeste innen lyd og bildeteknologi, samt topp komfort med recliner stoler og Premium formater, sier salgs- og driftsdirektør Espen Lundberg Pedersen.
Jotne Eiendom ser på avtalen med Nordisk Film om utvikling av kinosenteret som et veldig spennende og sentralt prosjekt når sentrumsområdet på FMV vest skal utvikles som en ny del av sentrum i Fredrikstad. Arbeidet med detaljreguleringen av FMV Vest er påbegynt av Jotne Eiendom i samarbeid med Selvaag Bolig ASA.

- Når står den ferdig?

- Vi håper at arbeidet med både kino og boligbygging kan starte så snart som mulig etter den nye kommuneplanen er vedtatt. Forhåpentligvis kan oppstart finne sted i 2020 eller tidlig i 2021, sier Sørensen.

- Rent hypotetisk kan den da stå ferdig om halvannet til to år.