Fredrikstad

Disse 12 blir Østfold-ambassadører

12 unge, nye ansikter fra hele fylket skal fronte Østfold det kommende året. Allerede til helgen samles de for å bli bedre kjent – og for å starte arbeidet.

1 av 12

Se oversikt over de 12 ambassadørene lenger ned i saken.

- Utrolig artig. Dette er en spennende mulighet for meg og oss. Jeg har lyst til å løfte fram flere av de gode bedriftene i Østfold. Jeg skal jobbe for å få fram enda flere gode historier om Østfold, som viser at det finnes mange muligheter her. Jeg gleder meg – virkelig, sier Helene Snilsberg Andersen (27) fra Moss i en pressemelding  fra Østfold fylkeskommune.

Tirsdag var de 12 ambassadørene samlet i Fredrikstad – for aller første gang etter utvelgelsesprosessen. Da fikk de møte de 21 partnerne i Næringsriket Østfold, som er et samarbeidsprosjekt hvor sentrale institusjoner og kommuner i Østfold har gått sammen for å få enda mer fart på verdiskapningen og næringsutviklingen i fylket.

- En god og spennende gruppe

Mulighetsriket er en av satsingene. Målet er å få markedsført Østfold utenfor fylket – og å bygge samhold, samarbeid og stolthet innad i fylket. Ambassadørprogrammet er et av tiltakene i Mulighetsriket.

- Jeg har veldig lyst til å jobbe for å få flere high-tech-firmaer og IT-etableringer til Østfold. Vi må få til flere etableringer og spennende arbeidsplasser i Østfold for unge mennesker, mener Østfold-ambassadør Timur Yussupov (28) fra Moss.

Administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i SpareBank1 Østfold Akershus har vært initiativtaker og pådriver for ambassadørprogrammet. Han ser fram til et år der ambassadørene kan bli nye, viktige stemmer i arbeidet med å markedsføre og posisjonere Østfold i kampen om etableringer og nye arbeidsplasser.

- Dette synes jeg er en veldig god og spennende gruppe. Jeg liker variasjonen i bakgrunn og ståsted. Det gjør at vi får mange ulike synspunkter og perspektiver inn i arbeidet med å vise fram det positive i Østfold og i byene og stedene her. Vi har jobbet lenge med å få alt på plass, og vi er veldig godt fornøyd når vi ser at så mange dyktige og framoverlente mennesker hadde lyst til å være med, sier han.

53 søknader

Siv Henriette Jacobsen er fylkesvaraordfører og leder av Næringsriket Østfold, det brede partnerskapet som står bak blant annet Mulighetsriket. Hun håper de 12 skal bidra til mer oppmerksomhet rundt Østfold og mulighetene for næringsliv i fylket.

– Jeg håper de 12 kommer til å se de mange mulighetene som finnes i Østfold. Og at dette kommer til å være givende for disse selv – og at de blir gode ambassadører for Østfold. Nå må mange rundt om i fylket være flinke til å bruke disse ambassadørene for å skape oppmerksomhet, sier Jacobsen.

Mulighetsriket mottok i alt 53 søkere til de 12 ambassadørplassene. Adecco fikk jobben med å rekruttere og velge ut.

- Så godt som samtlige av søkerne var meget godt kvalifisert, så jeg må innrømme at det har vært en uvanlig krevende jobb å velge ut. Nå er prosessen over og vi føler oss trygge på at vi har funnet 12 personer som vil være gode frontfigurer for Østfold, sier Adecco-rådgiver Lars-Jørgen Gabestad i Adecco.

Ambassadørene skal det nærmeste året gjennom i alt fem samlinger, med foredrag, bedriftsbesøk og lagbygging. Allerede til helgen skal de 12 treffes til sin første samling. Den skal finne sted i Sarpsborg og Fredrikstad. Ambassadørene skal blant annet på besøk til Borregaard, spise lunsj med de to ordførerne, kjøre rib nedover Glomma med Trond Svandal som guide, lære videoredigering, lagbygging og høre om suksesshistorien Sarpsborg 08.

Her er ambassadørene:

* Alexander Hoff (37), fra Fredrikstad, bor på Hvaler – salgssjef i Infotjenester, Sarpsborg.
* Helene Snilsberg Andersen (27), fra Moss – produktsjef ved Den Lille Nøttefabrikken, Fredrikstad.
* Kennet Hald (37), opprinnelig fra Danmark, nå Fredrikstad - arkitekt for Griff Arkitektur i Fredrikstad.
* Knut Idar Pedersen (28), fra Sarpsborg - gründer i Techweb i Sarpsborg.
* Stig Olsen (38), fra Askim, bor i Våler - teamleder/sykepleier ved Skjelfoss psykiatriske i Hobøl.
* Lill Andrea Just-Larsen (32), fra Fredrikstad - eiendomsutvikler for Værste i Fredrikstad.
* Maren Anna Brandsrud (25), fra Hærland, bor i Rakkestad - doktorgradsstipendiat i fysikk ved NMBU Ås.
* Marte Teien (23), fra Halden, bor i Fredrikstad - prosjektleder for Ungt Entreprenørskap.
* Marthine Unnerud (27), fra Spydeberg - fagrådgiver/økonom for Tine i Ås.
* Timur Yussupov (28), fra Moss - prosjektleder for Media Planet i Oslo.
* Tor Jacob Solberg (35), fra Ski, bor i Skiptvet - selvstendig økologisk melkebonde.
* Marlene Mathisen (30), fra Halden - kommunikatør for Svinesundkomiteen.

Fakta om ambassadørprogrammet

* Ambassadørprogrammet starter 3. november 2017 og går over ett år.
* Østfold-ambassadørene er et team på 12 utvalgte som vil få være med på en spennende og morsom reise som vil gi deg bred innsikt og kunnskap om næringsliv, samfunnsliv, historie, geografi i Østfold. 
* De 12 ambassadørene skal i løpet av året hjelpe til med å framsnakke Østfold, byer/steder og bedrifter/næringsliv gjennom å fortelle de gode historiene fra fylket vårt – som ambassadørene selv har lyst til og ivrer etter å formidle.
* Sosiale medier blir en viktig plattform for å nå ut, men også tradisjonelle medier.
* Ambassadørene vil i løpet av året besøke steder og bedrifter i Østfold, hvor de får muligheten til å bli kjent med mange spennende mennesker. For eksempel beslutningstakere fra næringslivet, det offentlige og politikere.
* De 12 får muligheten til å bygge et spennende og bredt nettverk. 
* De skal gjennom fem innholdsrike samlinger på 1-2 dager, som inkluderer overnatting fra fredag til søndag. Fire samlinger i Østfold og en i Oslo/Brussel.
* Ambassadørene får ikke lønn for å være med i programmet, men deltakelsen er gratis.
* Ambassadørprogrammet er utviklet etter initiativ, og med støtte fra SpareBank 1 Østfold Akershus og bankens to stiftelser, SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus og Sparebankstiftelsen Halden.