Fredrikstad

Iversby måler seg mot hestekrefter

Hvem er sterkest - VM-klare Martin Iversby (31) fra sykkelsetet eller Nordens raskeste kortløpshest? Svaret får vi lørdag, når de to måler krefter på Kalabanen.

Fredrikstad-mannen Iversby, regnet som et av landets største sykkeltalenter i sine guttedager, har fått plass på det norske laget i VM for amatørryttere. Søndag reiser han til mesterskapet i Frankrike, men først blir det en svipptur oppom nabobyen for å teste formen mot en motstander av et helt annet kaliber.

- Blir knallhard å beseire

Lørdag kjøres åtte totoløp på Kalabanen i Sarpsborg, men duellen hele travsporten i Norge snakker om, er oppgjøret mellom lynhurtige "Howthehaloareyou" og syklisten. Showrittet på én kilometer (én runde) med bilstart er det første i sitt slag i Norge, og avslutter en real hestedag for både store og små på Kalabanen.

- Jeg har vært på Kala og testet banen allerede. Etter å ha syklet knallhardt en runde gikk det opp for meg at duellen ikke blir noen lek. Løpelaget var litt løst, men det sier arrangøren at skal ordnes. Jeg tror fortsatt på seier, men er virkelig redd for at hestekraften på innsiden i starten blir knallhard å beseire, sier Iversby.

"Selfie" med Sugarlight

Et annet definitivt trekkplaster lørdag, er travstjernen B.B.S Sugarlight, som ifølge treneren er så snill at barn og voksne fint kan ta "selfies" med muskelbunten. Denne ettermiddagen blir det blant annet ponniriding, kjøring med hest, lassokonkurranse, pistolskyting, øksekasting og FFK som kårer klubbens beste kusk.

- Vi ønsker å la barn og yngre få lov til å kose seg med hestene og ponniene. Mange søker til stallene for å oppleve det, nå åpner vi for at alle kan få en herlig dag med dyrene på Kalabanen, sier trener og deleier i Sugarlight, Fredrik Solberg.

Mer fra Dagsavisen