Fredrikstad

Torry Pedersen gir seg som sjef i VG

Fredrikstad-mannen Torry Pedersen (59) går av som sjefredaktør i VG. – Pedersen er legende i norsk presse, sier mannen som tar over.

Gard Steiro (40), tidligere redaktør i Bergens Tidende og nyhetsredaktør i VG, tar over fra 9. januar.

Torry Pedersen tok over som sjefredaktør i VG i 2011. Da hadde han allerede vært administrerende direktør i tre år. Fra 2000 til 2008 var han sjef for VG Multimedia.

28 år

– Jeg har hatt 28 fantastiske år i VG. Mediebransjen står overfor fundamentale endringer, og jeg ser fram til å jobbe med alle Schibsteds mediehus i Norge, som alle har sterke posisjoner i sine markeder, sier Torry Pedersen som nå skal lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge.

Det betyr at han blir styreleder i VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Hans etterfølger Gard Steiro gikk fra stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende og til VG som nyhetsredaktør i 2015.

– Rett kandidat

– I Gard får VG en usedvanlig sterk publisist og dyktig leder. Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i vårt største mediehus, sier konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch i en pressemelding.

De ansatte ble orientert om redaktørskiftet på et allmøte onsdag.

– Jeg er ydmyk over ansvaret. Det er store sko som skal fylles. Torry Pedersen er en legende i norsk presse, sier Steiro. (NTB)

Mer fra Dagsavisen