Fredrikstad

26,5 millioner til skolehelse

Milliondryss: – En fantastisk førjulsgave. Det sier Østfoldhelsas Inger Christin Torp etter at fylkeskommunen fikk 26,5 millioner av Sparebankstiftelsen.

Millionsummen som i går ble høytidelig overlevert på Skjønhaug skole i Trøgstad, skal gå til nettopp skolehelse for barn og unge. I en pressemelding skriver fylkeskommunen at pengene skal brukes til et treårig prosjekt på skolene.

Startet i Trøgstad

– Dette er en fantastisk førjulsgave som gir østfoldskolene en unik mulighet. Nå har de nå fått en solid pott å søke på, sier leder for Østfoldhelsa Inger Christin Torp.

Prosjektet heter RØRE 6-19, og handler om elevenes livskvalitet, helse og velvære. Målet er at skoler rundt om i fylket skal søke om penger fra potten til prosjekter som bidrar til å fremme dette.

Historien bak prosjektet begynte på Skjønhaug skole i 2015, da elevene var med på å lage kokeboka «Løp-og-spis», som rettet oppmerksomheten mot sunne oppskrifter og lokale råvarer for barn og unge.

Sparebankstiftelsen har fulgt med på prosjektet siden 2015, og nå gir de altså en ganske stor pott til fylket for at flere skoler kan se i samme retning.

Fra 6 til 19 år

– Flere av Sparebankstiftelsens tildelinger har bakgrunn i mindre prosjekter som vi tidligere har støttet, og hvor vi ser et potensial for å skalere opp. Søknaden til RØRE 6–19 er et resultat av nettopp dette, og administrasjonen har vært involvert i utviklingen, heter det i en uttalelse fra Sparebankstiftelsen.

Nå håper både fylkeskommunen og Sparebankstiftelsen at skoler rundt om i fylket søker om prosjektpenger, slik at elevers arbeidslyst kan fremmes.

Prosjekt åpnes opp for alle barn og unge i Østfold i alderen 6 til 19 år. Det er totalt 125 grunnskoler og 14 videregående skoler, og til sammen er det 46.000 barn og unge som er elever på skoler i Østfold. Prosjektet er det største folkehelseprosjektet av sitt slag på norske skoler.

Mer fra Dagsavisen