Fredrikstad

Far siktet for voldtekt av datter

Mannen i 40-årene har sittet fengslet i snart fire uker etter at han angivelig skal ha voldtatt sin egen datter i et hus i Fredrikstad. Til uka vil politijuristen begjære ham fengslet i fire nye uker.

Det var i starten av september at mannen i 40-årene ble pågrepet og siktet for voldtekt av et yngre, kvinnelig familiemedlem. Takket være to postbud var politiet på pletten kort tid etter at voldtekten skal ha skjedd. De slo alarm etter at kvinnen kom i kontakt med dem.

Kvinnen er den siktedes datter i tidlig 20-årene, opplyser politiadvokat Anette Sogn til Fredrikstad24 fredag.

Ber om fire nye uker

Som vi tidligere har skrevet, akter politiet å gjennomføre avhør av flere barn i den samme familien. Politiet mener barna kan sitte på viktig informasjon. Sogn avviser imidlertid at noen av barna skal ha vært vitner til selve voldtektshandlingen.

Siktede har hatt to ukers brev- og besøksforbud fordi politiet fryktet at den siktede skulle få tilgang til å påvirke både den fornærmede datteren og eventuelle vitner i familien.

Torsdag neste uke vil politiadvokaten begjære ham fengslet i fire nye uker.

Nekter straffskyld

- Vi har gjennomført flere vitneavhør og tekniske undersøkelser, og fysiske prøver av både fornærmet og siktet i saken er sendt til analyse. Vi avventer prøvesvarene, forteller Sogn, som sier politiet foreløpig ikke er klar til å ta ut noen tiltale mot mannen.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Lars Dahlback, har tidligere vært tydelig overfor Fredrikstad24 på at hans klient nekter straffskyld og stiller seg uforstående til anklagen. Politiadvokat Sogn bekrefter at det fortsatt er siktedes tilnærming til saken.