Fredrikstad

Postbudene slo voldtektsalarm

Da en mann i 40-årene forrige uke ble pågrepet og siktet for voldtekt av et yngre, kvinnelig familiemedlem, var det takket være to postbud at politiet var på pletten kort tid etter at voldtekten skal ha skjedd.

Onsdag forrige uke ble mannen pågrepet utenfor en bolig i utkanten av Fredrikstad. Dagen etter besluttet Fredrikstad tingrett å fengsle ham i fire uker med to ukers brev- og besøksforbud, slik Fredrikstad24 kunne fortelle fredag. Mannen anket varetektsfengslingen videre til lagmannsretten.

Fornærmede og siktede skal ha vært alene i huset, ifølge politiadvokat Anette Sogn. Hun forteller at fornærmede like etter den angivelige voldtekten kom i kontakt med to postbud utenfor huset. De valgte straks å alarmere politiet, som kort tid senere ankom adressen og pågrep siktede.

Avhører barn

Som vi tidligere har skrevet, akter politiet å gjennomføre avhør av flere barn i den samme familien. Politiet mener barna kan sitte på viktig informasjon. Sogn avviser imidlertid at noen av barna skal ha vært vitner til selve voldtektshandlingen.

- Etter det vi er kjent med, skal det ikke ha vært andre personer i huset da den anmeldte handlingen skal ha skjedd, sier politiadvokaten, som er forsiktig med å uttale seg om saken mens det fortsatt er tidlig i etterforskningen.

- Det gjenstår en del avhør av det som kan være nøkkelpersoner, så av taktiske hensyn ønsker jeg ikke å gi flere opplysninger nå, sier hun.

Nekter straffskyld

Politiet har sikret fysiske spor fra åstedet, og avventer fortsatt prøvesvarene på disse.

Aktoratet la spesielt vekt på bevisforspillelsesfaren da det ble argumentert for varetektsfengsling med to ukers brev- og besøksforbud under fengslingsmøtet. Politiet fryktet at den siktede skulle få tilgang til å påvirke både fornærmede og eventuelle vitner i familien.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Lars Dahlback, er tydelig på at hans klient nekter straffskyld og stiller seg uforstående til anklagen. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken nå.