Fredrikstad

Hele byens nye utegym

Med 360.000 gavekroner oppnådde Gresvik IF drømmen om et uteanlegg for fysisk trening – og ønsker hele Plankebyen velkommen til gym.

Bilde 1 av 3

Da idrettsforeningen holdt et større møte om anlegg for et år siden, ble det blant annet et mål å etablere en trim- og aktivitetspark på den gamle grusbanen i Trondalen innen 2020. Allerede forrige uke sto et splitter nytt styrketreningsanlegg klart til bruk.

– Det dukket opp en søknadsmulighet gjennom en stiftelse, som gjorde at vi var heldige og fikk spillemidler nok til at det gikk fortere å få parken ferdig. Her håper vi hele lokalbefolkningen vil slå seg løs – uten at det koster dem en eneste krone heller, sier daglig leder Morten Helminsen i GIF.

Et av landets første
Anlegget har rom for at opptil 15 personer bruker det samtidig. Variasjonen i apparater og mulige øvelser er stor.

– Sammenlignet med den litt mer kjente Tufteparken, som en del kommuner har kjøpt inn, er dette anlegget langt mer kompakt og mer allsidig. Dette er lettere også for utrente å ta i bruk. Det er dette som er det nye, store, mener daglig leder Brede Johannes Karlsen i Selbak-bedriften Norplay, som er leverandør av utegymmen.

Han forteller at anlegget er et av landets første i sitt slag.

– Jeg vet det er en utegym i Valdres, og vi monterer snart en på Ski, men dette er en av de aller første slike i landet og den aller første vi leverer, sier Karlsen.

Vil avlaste Bjørndalen
På grusbanen i Trondalen er det også en terrengsykkelløype, som var ny for bare et par år siden. I Gresvik IF er det nå et håp at foreldre og trenere vil bidra til at utegymmen skaper meraktivitet for klubben på sikt. GIF har også til hensikt å inkludere apparatene i treningsprogram for de eldste lagene

– Vi har nettopp inngått et samarbeid med Fredrikstad Idrettsmedisin, så ambisjonen er mer skadeforebyggende trening etter hvert. Mer fysisk trening – ikke bare ball, forklarer Helminsen.

– Er det lov for folk andre steder i Plankebyen å ta turen også?

– Selvfølgelig! Vi håper å kunne avlaste anlegget i Bjørndalen, hvor det er veldig mye folk. Her ligger utegymmen med et fantastisk utgangspunkt til Gressvikmarka, med et flott turterreng og fine, oppmerkede løyper.

– Så håper vi kommunen bygger flere aktivitetsparker i sentrum og i andre lokalmiljøer, fordi vi tror folkehelseprosjektet er veldig viktig nå. Og egentrening utendørs er en treningsform som kommer til å vokse, slutter Helminsen.