- Fra Carmen til The Doors på Fredrikstad kino!

Kinomenyen byr på mye mer enn bare vanlig film de neste ukene, skriver kinosjef Jørgen Søderberg Jansen i en pressemelding


- Mange har spurt etter opera og teater-visninger, og nå kan vi endelig tilby publikum det igjen. Det blir også konsertfilm med The Doors, i tillegg byr vi på teselskap-kino og strikkekino, og har spesialimportert film fra Polen og Lituaen. Markedet for spesialvisninger blir større og større, og det er hyggelig å ha et så stort utvalg.
 
Førstemann ut er «The King and I» som vises torsdag 29. november. Den kritikerroste og prisbelønnende produksjonen av Rodgers og Hammersteins klassiker kan man nå oppleve på kino, i en oppsetning fra ikoniske London Palladium. I hovedrollene ser vi Kelli O’Hara, Ken Watanab og Ruhie Ann Miles. Historien foregår i Bangkok i 1860-årene, og forteller om det uvanlige forholdet som oppstår mellom kongen av Siam og en britisk lærerinne. Full av fantastisk musikk er «The King and I» en av de største musikalene fra musikalens gyldne tidsalder.

For operaelskere 

Operaelskere får to lørdager med førsteklasses opera. Lørdag 1. desember vises «Carmen» og lørdag 15. desember kan man se «Die Walküre». 
«Carmen» vises i en oppsetning fra Opera de Paris. I Calixto Bieito sin versjon av «Carmen» er handlingen satt til på slutten an 1970-tallet i Spania, rett etter Franco-tiden. I en sirkel av lys møter vi det energiske begjæret som fører menneskene til voldsomme handlinger på jakt etter oppmerksomhet, makt og tilfredsstillelse. Den knusende skuffelsen av å bli avvist blottlegges her, og fokuset på kvinner og jenters vanskelige situasjon under mannssjåvinisme avdekkes.
Rickard Wagners «Die Walküre» vises i en oppsetning fra Royal Opera House i London. Dette er historien om Odin, som lengter etter en spesiell ring, men bundet av egne lover får han ikke tak i den. Han får tvillinger med en dødelig kvinne, Siegmund og Sieglinde og håper Siegmund kan bli den som henter ringen til seg. Tvillingene skilles ved fødselen, men treffes i voksen alder og forelsker seg i hverandre. Odins kone, Frigg, påpeker at Siegmund ikke kan være uavhengig når han nyter Odin beskyttelse og Odin slutter å beskytte ham. Siegmund dør i kamp, men valkyrien Brünnhilde redder den gravide Sieglinde. Som straff for hennes svik setter Odin Brünnhilde i fengsel på en stein omringet av ild.
 
«The Doors: Live at the Bowl» markerer to jubileer. Det er 50 år i år siden den legendariske konserten, og vi viser den lørdag 8. desember, dagen da The Doors-vokalist Jim Morrison ville fylt 75 år. Konserten fra the Bowl er den eneste konserten med bandet som noensinne ble filmet i sin helhet. For å markere jubileet har The Doors sin legendariske produsent Bruce Botnick inntatt studioet for å remastre konserten til Atmos for å gi publikum den beste lytteropplevelsen. Subtilt og kraftfull, forførende og direkte, dette er The Doors på sitt mørkeste og beste.

Annerledes opplevelse 

De som ønsker en litt annerledes opplevelse rundt vanlige filmer kan notere seg to datoer i starten av desember. Søndag 2. desember vises «Nothing Like a Dame», med bl.a. Judi Dench og Maggie Smith. En time før filmen inviterer vi til engelsk teselskap, med hjemmelagede makroner og andre godsaker, og selvfølgelig engelsk te. Still gjerne i passende antrekk! Onsdag 5. desember har vi årets siste visning for de som liker å strikke mens de ser film. Strikkekino har blitt et populært tilbud, og som årets siste Strikkekino vises «The Wife» med Glenn Close i en strålende hovedrolle, forteller Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen i en pressemelding.
 
I to år har kinoen vist spesialimportert polsk og litauisk film. Søndag 2. desember vises både den polske filmen «7 Emotions» og den litauiske filmen «Melagiai». Det blir også en runde til med polsk og litauisk film rett før jul. Dette har vært veldig popluært, og flere av visningene av polske og litauiske filmer har vært utsolgt.