Forlenger FBK-karrieren

Andrea Rønning (24) satte tirsdag en stopper for spekulasjonene rundt håndballfremtiden sin. Hun blir værende i Plankebyen.

Det bekrefter både klubbens sportslige leder Øistein Pettersen og Rønning selv overfor Demokraten.

– Nå har jeg signert en ny to-årsavtale med FBK, og det er jeg veldig fornøyd med, fastslår 24-åringen.

Larvik-sagaen tilbakelagt

Rønning kom til Fredrikstad fra Gjerpen foran årets sesong, sammen med venninnen Dorthe Groa. I I vinter ble det klart at begge de to toneangivende spillerne skulle ta turen videre til ligarival Larvik etter årets sesong, men da Vestfold-klubbens tunge økonomiske problemer for alvor kom til overflaten i slutten av februar, ble overgangene kansellert.

Dermed har det den siste tiden vært store spekulasjoner rundt hvor Rønning og Groa- som også bor sammen med fire lagvenninner i et FBK-kollektiv på Bellevue – skal fortsette karrieren i 2019/20.

– Jeg måtte bare legge hele prosessen rundt Larvik bak meg når ting ble som det ble, se videre og ta et nytt valg, kommenterer Rønning om rotet rundt overgangen.

– Gode venninner

Hun forteller at flere andre klubber også har vært på banen de siste ukene, men at valget om å bli værende i FBK føles mest riktig.

– Da jeg signerte for Larvik, var det et veldig vanskelig valg. Jeg trives godt her i byen og laget, og har stor tro på det klubben har satt seg som mål, sier Rønning.

Tidligere denne uka meldte Fredriksstad Blad at Dorthe Groa returnerer til Gjerpen ved sesongslutt, og dermed skal de to barndomsvenninnene for første gang representere hvert sitt lag neste sesong.

– Vi har kjent hverandre siden vi var fem-seks år gamle, og spilt sammen lenge, så det blir selvfølgelig litt rart. Men vi kommer fortsatt til å være gode venninner, og jeg tror egentlig vi bare har godt av å få prøvd å spille litt fra hverandre.