Nyheter

Fjernet lekeapparatene på Bevø badeplass!

Lekeapparatene var ikke i forskriftsmessig stand, sier Fredrikstad kommune. – Trist at barna mister dette tilbudet, sier bestyrer på Bevø Camping.

– Fredrikstad kommune er nødt til å fjerne alt lekeplassutstyret på lekeplassen på Bevø badeplass på grunn av at lekeplass-apparater og fallunderlag ikke er i forskriftsmessig stand. Det er dessverre heller ikke mulig å gjøre utbedringer for å bringe lekeplassen i en stand som ivaretar de høye krav til sikkerhet som myndighetene stiller i «Forskriften om sikkerhet ved lekeplassutstyr», skriver parkforvalter i Fredrikstad kommune Magdalena Chlosta til brukere og driver av campingplassen i Torsnes.

Trist at apparatene forsvinner 

I 48 år har Finn Jensen drevet og opparbeidet Bevø Campingplass. 170 familier har fast plass på campingen. Når det gjelder stranda og nevnte lekeplass er det også mange fra hele distriktet som tar dagsturer ut til badeplassen i Torsnes, forteller den erfarne bestyreren.  
– Det er trist at kommunen ikke har økonomi til å ruste opp lekeplassen umiddelbart. Jeg forstår at kravene til sikkerhet må ivaretas, men en lekeplass på en offentlig badeplass burde ha blitt prioritert høyere. JA, det har kommet mange negative reaksjoner på at kommunen nå fjerner lekeapparetene.

Fortløpende vurderinger

Parkforvalter Chlosta skriver at gjenåpning av lekeplassen på Bevø kan vurderes i forbindelse med rullering av handlingsplanen for kommunale lekeplasser.
Inger Hilmersen som er parksjef ved etat for kommunalteknikk i Fredrikstad kommune, forteller at denne handlingsplanen rulleres hvert fjerde år. 
– Kommunen har nå nærmere 60 lekeplasser som er godkjent i henhold til kravene om sikkerhet ved lekeplassutstyr. Når det gjelder lekeapparatene på Bevø badeplass var disse svært gamle og jeg er faktisk usikker på om det var kommunen som i sin tid monterte disse, men det som er helt sikkert er at apparatene var veldig dårlige. Av hensyn til barns sikkerhet er alt fjernet fra plassen nå, sier Hilmersen. – Vi får stadig henvendelser og ønsker om lekeplasser. Men som det meste, utbedring og forsvarlig drift av lekeplasser dreier seg også om penger og budsjetter. 

Mer fra Dagsavisen