Nyheter

Får kritikk for å ha stått fram

Fagforbundet og Fredrikstad kommunes varslingssekretariat misliker at Henning Aall (MDG) gikk ut i pressen og fortalte at en eller flere kommunalt ansatte har rettet et varsel mot ham.

-Når det gås ut med informasjon om et varsel på den måten som skjedde her, kan det bidra til spekulasjoner om hvem som har varslet, hvilket er uheldig, skriver lederen for kommunens varslingssekretariat, advokat Gunnar Holm Ringen i Pricewaters Coopers i en mail til Henning Aall.

- Makan til hårsårhet!

Selv ønsker ikke Holm Ringen å svare på spørsmål eller utdype noe om hva han har skrevet til Henning Aall:

- Nei, dette ønsker jeg ikke å kommentere, er alt hva Holm Ringen vil meddele avisa.

Det var i oktober Henning Aall - som av mange regnes for å være den viktigste støttespilleren for ansatte som varslet om kritikkverdige forhold i Teknisk Drift fra 2012 til 2016 - gikk ut i byens lokalaviser og fortalte at han selv er blitt påvarslet. Den anonyme varsleren(e) syntes blant annet at Aall over lang tid har kritisert kommunen urettmessig og at mange av hans påstander fra Bystyrets talerstol og i Demokraten og FB ikke hadde rot i virkeligheten.

Selv gikk Henning Aall ut i offentligheten og hevdet at det må ha vært en eller flere av kommunetoppene som har hatt med den store varslersaken å gjøre som stod bak varselet mot ham.

- Hva synes du om kritikken du nå får fra varslingssekretariatet og lederen Gunnar Holm Ringen?

- Jeg tror jeg aldri har opplevd makan til hårsårhet. Oppsiktsvekkende - dette hører ikke hjemme noe sted! Hvis det var noen som skulle risikere noe ved å stå fram så må det jo være meg. Ikke varsleren eller varslerne som er anonyme, sier en forundret Henning Aall til Demokraten.

Han holder fortsatt fast på sin teori om at varsleren - eller varslerne - som har sendt inn en bekymringsmelding om ham er en eller flere kommunetopper som har hatt befatning med den store «Varslersaken».

- Dette er ikke renholdere, vaktmestere, lærere eller andre vanlige ansatte - men folk i ledelsen som har mislikt at jeg har støttet varslerne i deres kamp, poengterer Aall.

- Kan skape spekulasjoner

Lisbeth Kristiansen, leder av Fagforbundet i Fredrikstad - og dermed tillitsvalgt for brorparten av de kommune-ansatte, sier hun kan forstå Gunnar Holm Ringens og varslingsutvalgets kritikk:

- Når Aall går ut slik han gjorde så er det klart at dette kan skape spekulasjoner om hvem som har varslet. Det kan det ikke være tvil om.

- Du mener Aall burde latt være å eksponere seg?

- Ja. jeg synes Henning Aall ihvertfall burde ventet til Bystyret har fått på plass det nye varslingsinstituttet som politikerne selv har vedtatt skal etableres. Vi vet jo at det snart skal komme en del nye rutiner som kanskje også sier noe om hvordan man skal- og bør gå fram, påpeker Kristiansen overfor Demokraten.

Mer fra Dagsavisen