Får ikke vite hvor lenge salongen må være stengt

Floke frisør i gågata er blant de uheldige bedriftene som har havnet bak sperringen etter brannen i Cewex-gården. I likhet med Stua synes også salongeieren at informasjonen har vært for dårlig.

- Situasjon nå er veldig kritisk etter at jeg har måttet holde salongen stengt i over 3 uker, og jeg vet snart ikke om jeg har råd til å åpne igjen, sier en fortvilet Eva Marie Karlsen.

Les også: Straffes hardt av stengt gågate

Lærlinger

Salongeieren er også bekymret på vegne av de ansatte som heller ikke har noe å gå til.

- I tillegg har jeg to elever fra Glemmen og en utplassert fra Nav som nå har mistet tilbudet sitt. Nå har jeg vært så heldig og får stå i salongen til Rådhuset Frisør sånn at jeg får betjent i hvert fall noen kunder, men det hjelper jo lite for lærlingene mine.

En runddans av dårlig informasjon

- Det lille jeg har fått av informasjon er hva jeg har lest i avisene, og det virker som ingen har helt styring på situasjonen. Jeg har ringt brannvesenet, politiet, huseieren (eieren av Cewex-bygget, red. anm.), kommunen, og Polygon.

- Samme hvem jeg snakker med, så ber de meg ringe til noen andre. Politiet og brannvesenet vet ikke hva som skal gjøres med det brente bygget, huseieren ber meg ringe Polygon, Polygon sier kommunen har ansvar for tomta, mens kommunen sier "nei" tomta er ikke vår, snakk med huseieren.

- Alt i alt synes jeg det har vært veldig dårlig informasjon om hva som skjer videre med Cewex-gården, og hvor lenge jeg må holde salongen stengt. Vi som er berørte burde i det minste blitt innkalt til et informasjonsmøte, sier Karlsen frustrert.

Kirkens Bymisjon

Åpner byens første "grønne" frisørsalong

- I fjor hadde jeg et samarbeid med Kirkens bymisjon hvor de som ikke har så mye, fikk gratisklipp til jul. Jeg skal klare å gjennomføre det tilbudet i år også -takket være rausheten til frisøren som låner meg plass. 

- Hva med din egen situasjon midt oppe i alt dette?

- Det er klart det er koselig å kunne hjelpe andre, men det hadde vært enda bedre om jeg slapp å bekymre meg om salongens fremtid. Det er rart å plutselig befinne seg i en situasjon hvor jeg har måtte stenge det jeg har å leve av, samtidig som det henger et stort spørsmålstegn over salongen jeg har jobbet så hardt med å bygge opp, avslutter Karlsen