Fansen må øve

Sarpsborg 08 skaper stolte øyeblikk. Men Geir Bakke mener byen har mye å lære.

Det ble satt publikumsrekord i Sarpsborgs 3-1-kamp mot Maccabi Tel Aviv torsdag kveld. Etterpå takket trener Geir Bakke fansen, men kom samtidig med en pekefinger.

Det var elektrisk stemning på Sarpsborg stadion da Tobias Heintz og Matti Lund Nielsen sørget for at det sto 2-0 etter bare sju minutter. Da følte definitivt de 6363 frammøtte at de hadde fått valuta for pengene og vel så det.

Stille på stadion

Men trykket fra tribunene falt merkbart utover i første omgang. De israelske gjestene jobbet seg tilbake i kampen og begynte å dominere. Den tidligere VIF-spissen Vidar Örn Kjartansson reduserte fra straffemerket i det 13. minutt.

Bakke bet seg merke i at det var stille på stadion da Sarpsborg var i trøbbel.

– Dette var enormt moro å få være med på. Levenet etter kampen var helt vanvittig, men hele klubben driver fortsatt med litt voksenopplæring. Det gjør også supporterne våre, sa Bakke til NTB

Advarer mot returen

Og fortsatte:

– Jeg skal ikke si for mye galt om folket på stadion, men vi har fortsatt litt å lære når vi sliter slik vi gjorde det siste kvarteret i første omgang. Bortsett fra kjernen var det da helt dødt på stadion. Det kan vi ikke ha noe av, sa Bakke til NTB.

– Hva gjør det med dere?

– Det gjør ingenting med oss, men vi har et utviklingspotensial – både på og utenfor banen.

Må våge å spille

Patrick Mortensen la på til 3-1 fra straffemerket tidlig i annen omgang. Etter kampen var Bakke tydelig på at Sarpsborg må våge å spille og ikke bli for defensive i returoppgjøret i Israel i neste uke.

– Vi er nødt til å tenke at vi må ta skrittet framover. Kanskje blir vi straffet, men det blir vi uansett om vi blir liggende bakpå. Hvis vi ikke våger å ha dobbeltpresset vårt, kommer vi til å henge i tauene. Da blir en 3-1-ledelse fort spist opp.

– Må dere score i Israel?

– Ja, jeg tror det, sa Bakke.

Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen er fullt klar over at østfoldingene står overfor et vrient returoppgjør.

– Uansett blir det tøft der nede. Det var det i St. Gallen og Rijeka også, men vi er forberedt på hva som møter oss. Inngangen vår har hele tiden vært at dette er bonuskamper. Vi nyter hver øyeblikk og er privilegerte som kan få spille på den store scenen, sa Thomassen til NTB etter torsdagens seier.

I morgen er det tilbake til hverdagen. Da kommer Geir Bakkes gamle klubb Kristiansund til Sarpsborg stadion. (NTB)