– En viktig historie som forteller om pågangsmot

Fredag ble boken «Den som gir seg, er en dritt!» lansert. Boken er skrevet av Jens O. Simensen, og den tar for seg historien om Thomas Jacobsen som ble lam under en innebandykamp.

Høsten 2008 spiller Thomas innebandykamp for Fredrikstad i den norske innebandy-serien.

Plutselig kommer det en takling, og med et er livet til Thomas, som da var 21 år, snudd på hodet - plutselig er det som om noen har slått over en bryter og på banen ligger Thomas lam.

Etter denne ulykken valgte han å satse på kjelkehockey. Det skulle ikke gå mer enn tre år før ulykken på nytt var ute.

Denne gangen var det i landslagstrøyen under en turnering i Canada - og plutselig var nok en livstruende takling et faktum.

Leste om ulykken i avisen

Forfatter Jens O. Simensen forteller at han leste om den skjebnesvangre taklingen i avisen: Han tenkte at dette var en historie som måtte fortelles.

- Jeg kontaktet Thomas og spurte om jeg kunne skrive en bok om ham, forteller Simensen og legger til at han syntes historien om Thomas Jacobsen er viktig.

- En historie som handler vilje og pågangsmot, fortsetter forfatteren som tidligere også har skrevet boken «Så fort kan livet snu» om Dagfinn Enerlys ulykke på fotballbanen for ti år siden.

Ønsker å inspirere andre

Selv om skadene Thomas har dratt på seg betyr at han må sitte i rullestol, så er det ikke dermed sagt at livet er over for 28-åringen. Under paralympics i Sotsji 2014 deltok han på sitski i alpinbakken, og i juni begynte han i jobb som gravemaskinfører på en liten øy snaue to timer fra Mo i Rana.

- Jeg ønsker å inspirere andre i samme situasjon, forteller Thomas og legger til at det var derfor han takket «ja» når forfatteren tok kontakt og ville skrive boken.

- Om jeg kan hjelpe en annen - så er det verdt det, fortsetter en blid og fornøyd Thomas før han legger til at det ikke har vært vondt å møtte gjennomgå minnene på nytt.

- Jeg er så vant til å snakke om det, sier han og forteller at han har holdt mange foredrag om sin historie.

- Husk det, Thomas - den som gir seg er en dritt!

Tittelen til boken oppstod da Thomas var på Sunnaas, og han forteller at det var en bussjåfør fra Indre Østfold som kom med noen oppmuntende ord.

- Jeg hadde en dårlig dag, og satt på rommet mitt når han kom inn og sa, «Husk det, Thomas - den som gir seg er en dritt!», forteller han og avslutter med at dette senere ble tittelen på boken som nå er ute i bokhyllene.