Sarpsborg

EM-medaljen i sprangridning glapp for Maria Louise (16)

Ryttertalentet fra Sarpsborg og omegn Rideklubb nådde målet om finale i junior-EM, og depper ikke for mye selv om hun var svært nære edelt metall.

– Det var veldig nært, så det er ganske kjipt. Det kommer nok til å sitte igjen litt, men en 10. plass er ikke verdens undergang heller, fastslår Maria Louise Kingsrød.

Hun representerer Sarpsborg og omegn Rideklubb, og deltok i helgen i sitt andre EM i sprangridning i Frankrike.

Snytt av snue

Før den avgjørende omgangen lå Kingsrød på en 5. plass med gode muligheter for å klatre til medalje, men ti feilpoeng i siste runde ble litt for kostbart. Hun er likevel godt fornøyd.

– Det har gått veldig bra. Jeg klarte å pådra meg en forkjølelse som gjorde det litt ekstra vanskelig mot slutten, men jeg klarte målet mitt om å komme til A-finalen, sier Kingsrød.

Ryttertalentet deltok med hesten Urioso de Laume, en av tre hester hun alternerer mellom i konkurranse.

– Det er denne hesten jeg har brukt i de to siste mesterskapene, og som jeg har prioritert den siste tida. Det er viktig å være godt forberedt og få til et godt samspill med hesten fra start.

Blant de yngste

Gullet i juniorklassen gikk til irske Jason Foley og Castlefield Vegas, mens Oliver Fletcher fra Storbritannia og Simon Morssinkhof fra Belgia tok de to siste medaljene.

Kingsrød understreker at det var en stor opplevelse å representere Norge selv om hun ikke fikk med seg edelt metall hjem.

– Det er veldig gøy å møte alle de beste rytterne fra andre land, og det å slå mange av dem er ekstra moro.

16-åringen har tidligere vært innom en rekke andre idretter ved siden av ridningen, men nå er det kun hest som gjelder.

– Jeg har prøvd alt fra håndball og fotball til turn, men det ble mye krasj mellom ridestevner og kamper. Det er alltid sprangridning som har betydd mest, fastslår hun.

Ser framover

Til høsten skal Kingsrød begynne på Mysen videregående skole, men har ingen umiddelbare planer om å trappe ned den sportslige satsingen av den grunn.

– Det skal gå greit å få gyldig fravær så lenge man representerer klubben eller landet i nasjonale og internasjonale stevner, sier hun bestemt.

16-åringen har fortsatt to år igjen som junior, og tar nå med seg viktig erfaring til det hun håper blir mange flere internasjonale mesterskap.

– Flere av de jeg konkurrerte mot er 18 år, så jeg var nok av de yngste. Nå skal jeg jobbe hardt for å holde meg på landslaget og fortsette å utvikle meg. EM er det største du kan være med på som junior, men på seniornivå arrangeres det også VM, sier Kingsrød med en antydning om hva som er drømmen om noen år.

Mer fra Dagsavisen