Elkjøp advarer: Vær oppmerksom på falske SMS og e-post

Elektronikk-kjeden Elkjøp har fredag sendt ut en mail der de oppfordrer folk til å være oppmerksom på svindlere som utgir seg for å være fra Elkjøp.

– Dersom du har mottatt en SMS eller e-post fra noen som utgir seg for å være oss, oppfordrer vi deg på det sterkeste til ikke å trykke på linken, skriver Elkjøp i en pressemelding som ble sendt ut fredag. 

Dersom man allerede har trykket på linken og fylt ut personlig informasjon, må man ta kontakt med baken umiddelbart.

– Disse e-postene og SMSene er forsøk på svindel, skriver Elkjøp videre. 

Innholdet i de falske SMSene og e-postene som gjelder konkurranser og undersøkelser hvor man kan få produkter, eller hvor man får beskjed om at man er trukket ut som en av få utvalgte som får kjøpe en iPhone 6 til bare fem kroner. 

- Vi mottar daglig noen titalls henvendelser fra folk som har benyttet seg av disse falske tilbudene, derfor advarer vi nå. Vi oppfordrer alle til å sjekke nøye både avsenderadressen og innholdet før de klikker seg videre og ikke minst før man legger igjen bankkortinformasjon, sier Atle Bakke, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

De falske epostene og SMSene ser ut som de kommer fra Elkjøp, fordi kjedens grafisk uttrykk og logo er benyttet, skriver Elkjøp selv.