Drapssiktet mann i Sarpsborg allerede tiltalt for uaktsomt drap på sønnen

Mannen som er pågrepet for drap i Sarpsborg, ble tidligere i desember tiltalt for uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn i 2017.

Politiet ble varslet om drapet i boligen på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg ved 10-tiden fredag formiddag. Politiet fikk en nødtelefon og rykket ut til adressen i Moenskogen hvor de uten dramatikk pågrep en mann i 30-årene som er siktet for drap.

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Hermansen, opplyste til VG at det ikke var vedkommende som varslet om drapet, som ble pågrepet.

Det skal ha vært flere andre i huset da drapet skjedde, også flere barn. Naboer Sarpsborg Arbeiderblad har fått opplysninger fra, skal ha sett en liten gutt med blod på seg.

Politiet holder en pressekonferanse nå på politihuset i Ski klokka 14.30 der de vil orientere om hva som er skjedd.

Tiltalt for drap

Den siktede mannen ble tidligere i desember tiltalt for uaktsomt drap på sin egen fire måneder gamle sønn i februar 2017, melder NRK.

Tiltalen ble tatt ut av statsadvokat Andreas Schei 3. desember, men i samråd med forsvareren avgjorde påtalemyndigheten at de skulle vente til over jul med å forkynne tiltalen mot mannen.

– Jeg snakket med politiet og vi ble enige om å vente, så han slapp å få den beskjeden rett før jul. Tiltalen skulle forkynnes for ham etter nyttår, sier forsvareren, advokat Reidar Steinsvik, til NRK.

Badebalje

Mannens fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg 16. februar 2017. Faren ble først siktet for å ha forlatt gutten i hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap.

Mannen har nektet straffskyld i denne saken.

Politiet har ikke fredag bekreftet at det dreier seg om samme mann.