Dette holder ikke, Høgmo!

Spar oss for dårlige unnskyldninger og bortforklaringer!

Vi har akkurat vært vitne til sesongens femte FFK-kamp. Nok en gang opplever vi laget som de hjelpeløses hjelper – bunnlagene øyner nytt håp etter møter med den største opprykksfavoritten. Senest Mjølner og nå Hønefoss. Ok, serien er ingen sprint, men en maraton. Som vi har påpekt gjentatte ganger. Syv poeng bak lederlaget Raufoss er ingen krise, men det nærmer seg. Vi aksepterer at laget i enkeltkamper ikke har dagen og man føler at det meste går imot en, men når det blir et mønster, ringer varselklokkene.

Det er et faresignal – og vi misliker det sterkt - at trener Per-Mathias Høgmo allerede etter fem kamper tyr til håpløse unnskyldninger og dårlige bortforklaringer som på Hønefoss. «Vi leverer en solid bortekamp» etterfulgt av at «vi har et ungt lag». Hæ? Hva er dette for noe forbanna vås? Vi opplevde noe av det samme mot Mjølner. Vi sitter igjen med det samme spørsmålet. Har vi sett samme kamp? Det begynner å ligne faretruende det vi hørte i Høgmos tid som landslagstrener. Og det var ille!

La det være sagt; som landslagstrener nådde han ikke forgjenger Drillo til knærne hva taktisk klokskap angikk, men som klubbtrener har han vist svært gode resultater. Vi vil understreke at vi har stor tillit til at han er rett mann for FFK. Han er en bra mann vi unner å lykkes, men han må legge bort alskens tullprat etter kampene. Fortsetter han med det blir han latterliggjort. Igjen. Det unner vi ham ikke. Her i byen kaller vi en spade for en spade! Folk lar seg ikke lure! Det som har blitt prestert i de to siste kampene er rett og slett altfor dårlig for et lag som må og skal ha en målsetting: opprykk! Det ser treneren og det ser spillerne. Men så si det da mann! Slutt og pakk inn vurderingene og oppsummeringene i håpløse bortforklaringer overfor media!

Dette var ikke en solid bortekamp når vi surrer bort to poeng mot et bunnlag. Ungt lag? Tullprat. Vi er ikke et spesielt ungt lag. Seks av de 11 som startet på Hønefoss var i alderen 24 til 31 år. Det gir et snitt på 27.6 år. Dette er spillere med flere års erfaring fra både eliteserie, 1.divisjon og internasjonal fotball på greit nivå. Plusser vi på de fem siste som startet, ender vi på en snittalder på nær 23 år. Det er det vi før sesongen omtaler som en veldig fin blanding av rutinerte og unge, fremadstormende spillere. Nå brukes det som en bortforklaring – «vi må huske på at vi har et ungt lag». Tull og tøys. Av de fem yngste var det en 18-årig landslagsspiller og fire fra 21 til 23 år med solid erfaring fra 1.divisjon. Skal ikke disse kunne prestere bra på tredje nivå? Selvsagt skal de det.

Vi har fortsatt stor tro på at «Prosjekt Høgmo» vil gi opprykk i år, men det er tid for å bekjenne farge. Syv poeng opp er overkommelig, men det kan ikke bli mer. Da mister laget all troverdighet. Vi forventer og tror på et revansjsugent lag mot Odds B-lag på tirsdag! Og la oss fram til den kampen slippe å høre mer om gode treningsuker og gode treninger! Spill sjakk eller ligg i Foten hele uka; det er hva dere viser på kampdagen som teller og som dere måles etter.