- Det vil bli hektisk, men gøy!

For første gang arrangerer Rolvsøy menighet påskeleir for ungdom fra 8. trinn og oppover. Der kan de som vil synge i kor, mens andre kan lære om påsken via spennende aktiviteter.

- Det hadde jo vært kult hvis vi hadde klart å fostre frem en kommende sangstjerne, men det viktigste med leiren er å ha det koselig, skriver menighetspedagog Madeléne Leidland,i en pressemelding.

Leiren som varer fra 28. mars til 1. april, arrangeres i samarbeid med Ung Kirkesang. I regi av dirigent Ingvild Øverby Vist, skal ungdommen øve inn et program som skal fremføres på hver av påskens gudstjenester i Rolvsøy kirke. Det blir med andre ord hektisk, men gøy, tror Leidland.

Kirkekino og påskeegg-jakt

Parallelt kan ungdommer som ikke er interessert i sang, lære om påskens budskap via andre aktiviteter. Det blir blant annet lagt vekt på filosofiske samtaler om det som skjedde i påsken. I tillegg blir det kirkekino med Harry Potter-film, påskeegg-jakt og utendørs grilling for alle deltakere.

- Så vidt jeg vet er ikke noe tilsvarende blitt arrangert tidligere. Ikke på en måte som kombinerer korleir med trosopplæring, påpeker menighetspedagogen.

Hun innrømmer at hun og kollegaene er spente, men hun tror at arrangementet kommer til å bli veldig fint:

- Jeg har akkurat vært på leir med årets konfirmanter, og de savner det allerede. Så vi ser at leir fungerer, selv i 2018!

Gratis for ungdom fra Rolvsøy

Rolvsøy inviterer ungdommer fra hele landet, til å delta på leiren. De melder seg på via Ung Kirkesang, og Leidland vet at flere interesserte har tatt kontakt, til og med fra Mosjøen!

Leiren er selvsagt også åpen for ungdom fra hele Fredrikstad. For ungdom fra Rolvsøy er det gratis å delta. Leiren vil foregå både i menighetssenteret og i Rolvsøy kirke.