Sarpsborg

– Det blir vel nesten som å komme hjem for ham

Men Sarpsborg 08s Tom Freddy Aune tviler på at Malmö FF vil dra ekstra nytte av trener Uwe Röslers personlige bånd til Olavs by.

– Jeg leste i Sarpsborg Arbeiderblad at han har familie her i byen, så det blir vel nesten som å komme hjem for ham, sier 08-assistent Aune spøkefullt til Dagsavisen.

Foruten at Malmö-sjef Uwe Rösler er godt kjent med norsk fotball gjennom tida, både på banen og langs sidelinja i Lillestrøm, samt som hovedtrener i Viking og Molde, har den etter hvert erfarne tyske manageren nemlig kone fra nettopp Sarpsborg.

– Vant til kunstgress

Men Aune tror altså ikke denne faktoren vil få særlig betydning i torsdagens «nabooppgjør» i Europaligaen.

– Jeg tror uansett ikke Malmö blir overrasket over det som møter dem, for norske og svenske lag har god kjennskap til hverandre. De har helt sikkert forberedt seg godt, på samme måte som vi har gjort. Og så er det heller ikke på sidelinja, men ute på banen dette blir avgjort.

– Vi møter et lag med sold erfaring fra europacupspill tidligere, og dette er toppen i Norden sammen med FC København. De har vært best i Sverige over flere år og veldig gode etter at Rösler tok over i sommer, sier Aune.

Derfor ser han for seg en tett og jevn batalje på Sarpsborg stadion, uten den lille ekstra fordelen sarpingene kanskje har i hjemmemøtene mot de to andre lagene i gruppa.

– Nordiske lag er mer vant til kunstgress, så de blir nok ikke tatt på senga av det på samme måte som Genk til en viss grad ble. Samtidig brydde ikke Genk-treneren seg like mye om underlaget før kampen som etter de hadde tapt, påpeker Aune.

Les også: – Utvilsomt en av de største norske klubbprestasjonene gjennom tidene (+)

GODT KJENT: Malmö-trener Uwe Rösler har mange år bak seg i norsk fotball, og kjenner kanskje ekstra godt til Sarpsborg – hans kones hjemby.

GODT KJENT: Malmö-trener Uwe Rösler har mange år bak seg i norsk fotball, og kjenner kanskje ekstra godt til Sarpsborg – hans kones hjemby. FOTO: ANDREAS HILLERGREN/NTB SCANPIX

Vidåpen gruppe

Etter to kamper står samtlige lag i Europaligaens gruppe I med tre poeng, men Sarpsborg 08 leder på målforskjell. Assistenttreneren mener de to neste kampene – både hjemme og borte mot Malmö – blir viktige med tanke på et eventuelt avansement.

– Det laget som kommer ut av de oppgjørene med flest poeng har satt seg i en veldig god posisjon, fastslår Aune.

Han mener uansett at laget allerede har gjort mye mer enn det som var forventet.

– Du kan si vi allerede har gjort det helt store ved å komme oss hit, og da vi først klarte det, var det ikke mange som trodde vi skulle hevde oss.

– Vi har gått «the hard way», møtt veldig bra motstand hele veien og bevist at vi har noe her å gjøre. Jo lenger vi klarer å henge med, jo mer fantastisk er det for spillere, ledere, supportere og hele byen.

Og mye av æren for suksessen tilegner han nettopp publikum.

– Her hjemme kan vi slå alle, mye takket være støtten fra tribunene, og særlig i europacupkampene. Du må nesten være til stede på stadion for å forstå hvor vilt det har vært, smiler Aune.

Les også: Sarpsborg 08 er fotball-Norges Fugl Føniks (+)

Mer fra Dagsavisen