Demokraten styrker staben

Demokraten kan presentere et nytt fjes i redaksjonen. Gressvik-jenta Kristin Engløkken Mainitz kommer fra et nylig avsluttet sommervikariat i FB til en fast stilling i naboavisa.

Hun fyller 25 år om en uke og har allerede rukket med en masse i sin korte mediakarriere.

– Jeg har jobbet som tilkallingsvikar i VG Nett-sporten i halvannet år, og vært tilknyttet Fredriksstad Blad i over tre år gjennom ulike vikariater og som frilanser. Jobber innenfor alle avdelinger (sport, kultur, nyheter, nett og video) og har gått tre år på journalistikklinja på Høgskolen i Oslo og Akershus, forteller hun.

Nettsatsingen løftes

– Mitt mål som nettansvarlig i Demokraten, er å løfte nettsatsningen slik at Demokraten blir en plattform hvor leserne går inn for å få de siste nyhetene først. Jeg håper vi etter hvert kan bli et naturlig valg for flere av innbyggerne i Fredrikstad når det skjer noe, slik at de får siste nytt hos oss. 

For de som har fulgt med i byens håndballmiljø, bør hun være et velkjent navn både fra Fredrikstad Ballklubb og Skogstrand.

– Jeg er en håndballentusiast og har spilt i 19 år, både i 1. divisjon og eliteserie, men flest år på junior- og breddenivå. Denne sesongen skal jeg spille for Øssia i 3. divisjon når jeg har tid. Fritiden min bruker jeg til å lese, titte på eksotiske reisemål og drømme meg bort i det, være sammen med kjæresten min Lars, eller spille spill. Alle som kjenner meg vet at jeg elsker spill og quiz.

– Denne sommeren har jeg derimot brukt til å skuffe 1,3 tonn pukk/singel, male, luke og drepe brunsnegler. Noe som for øvrig er en utrolig utakknemlig jobb, ettersom det neste dag er nøyaktig like mange snegler i hagen.

Sko som knirker..

– Når man er ny i en jobb vil man gjerne ta så liten plass som mulig helt i starten, i hvert fall ønsker jeg det. Derfor var det ikke et sjakktrekk å kle seg i tidenes knirke-sko andre dag på jobb. Alle kun høre meg på 100 meters avstand, sier hun med et smil.

Den aktive jenta har rukket langt mer enn å jakte snegler og innvie knirkete sko i sommer:

– Har raftet på Sjoa, gått Besseggen og vært på Liseberg og Skara Sommarland i sommer, så det har mildt sagt vært en aktiv ferie, slår hun fast.

Hun startet opp i Demokraten mandag – det første kvinnelige innslag i avisas redaksjon på ganske mange år. Det går sikkert knirkefritt etter hvert.