I slutten av juni er dags for årets seilskole i idylliske omgivelser i Løkkevika.

Deler ut gratisplasser til sommerskole

Sarpsborg Seilforening har fått midler for å trekke til seg barn som vanligvis ikke har mulighet til å delta på sommeraktiviteter.

Det koster å seile, men nå har Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR) bevilget midler til Norges seilforbund. Gjennom disse midlene kan nå Sarpsborg seilforening tilby fire plasser, gratis.

- Dette sier vi hurra for. Vi har fått tildelt midler som gjør at vi kan gi bort fire plasser på sommerleiren vår til familier som ellers ikke kan ta seg råd til å sende barna på sommeraktivitet, forteller Arvid Fagerborg i Sarpsborg seilforening.

Seilforeningen har tradisjonen tro sommerleir for barn og unge i Løkkevika. Her kommer det helt ferske seilere, men også de som har seilt noe før.

- Vi tilbyr sommerleir til barn og ungdom som har lyst til å lære å seile og som har lyst på en uke med sol, bading, fart og spenning på vannet. Denne starter første uka i skoleferien fra 26. til 30. juni, forteller Fagerborg.

Men det er ikke alle som har mulighet eller økonomi til å delta på slike sommersamlinger. Seilforeningen er strålende fornøyde med at de nå har mulighet til å nå ut til barn og unge som kanskje vanligvis ikke tenker på seiling som en sport de kan holde på med.

- Opplegget er tilpasset svømmedyktige barn i alderen 7-15 år, og det er også opplegg for de som har seilerfaring fra før. Med disse ekstra 4 plassene på årets sommerleir kan kan vi treffe barn i familier som ellers ikke kan ta seg råd til å sende barna på sommeraktivitet, sier Fagerborg som også forteller at de kan hjelpe til med transport.

- Vi kan være behjelpelige med transport til/fra seilforeningen, redningsvest og matpakke for dagen.

Det har blitt vanlig at forskjellige idretter har en uke eller to med aktiviteter. Prisene varierer, men det er ikke uvanlig å ta 1.000-2.000 kroner for en uke med aktiviteter.

Seilforeningens sommerskole varer i fem dager og koster 250 kroner per dag. For den summen mener Arvid Fagerborg at barna får mye.

- Det blir en uke med mye moro og samvær med mange andre trivelige barn og unge, med og uten seilerfaring.