Nyheter

– De holder faenskap med alle mennesker, og jeg kommer aldri til å betale skatt her i landet

Før jul fikk Ingar Aasen, alias Art Ranger, et brev fra skatteinnkreveren der det fremgår at han skylder 2.369.000 kroner. Fremdeles holder kunstneren til i Gågaten, så hvor står egentlig saken?

Bare kort tid etter at Ingar Aasen på nytt forsøkte å vise frem bildene sine til byens innbyggere, skjedde det igjen.

På nytt fikk den kontroversielle kunstneren et brev fra kemnerkontoret med postbudet, og det viser seg at kunsteren er skyldig kommunen restskatt tilbake fra 1996.

- De holder faenskap med alle mennesker, og jeg kommer aldri til å betale skatt her i landet, svarer Aasen til regningen.

Kortene tett til brystet

Monica Nymark Lilleng jobber ved Fredrikstad kemnerkontoret, og hun holder kortene tett til brystet i forbindelse med hvor langt man er kommer med denne saken.

-Vi har sendt et varsel, og det som er den videre saksgangen i slike saker er å sende varsel om utleggsforretning, forteller hun og sier at hun ikke kan gå inn på enkeltsaker og fortelle hvor langt man er kommet i prosessen med å få igjen de omlag 2,4 millionene Aasen skylder.

-Vi vurderer jo hver enkelt sak, og det er jo individuelt hva vi velger å gjøre, fortsetter hun og forklarer at når det kommer til krav om skatt, så kan disse gå langt tilbake i tid.

Ingen rett til å ta kunsten

Aasen forteller at han har vært uten postkasse de siste 25 årene, og at det er derfor de nå har skjønnslignet ham.

-Systemet er flinke til å komme med antagelser, og jeg driver heller ikke noe galleri her, slår kunstneren fast og kaller det hele for grunnløst.

-De har ingen rett til å komme hit og ta kunsten, og de skal være forsiktige med å gjøre det, sier Aasen og legger til at dersom disse stadige skattekravene fortsetter så vil han selv gå til aksjon.

-Hvis dette fortsetter så går jeg selv til sak mot kommunen, sier han.

-Ingen interesse

Videre forteller kunstneren at hans advokat, Harald Otterstad, er på ferie i Spania akkurat nå, og han sier:

-Han kommer hjem på lørdag, og da får han det brevet jeg har fått fra Skatteetaten og går gjennom det.

I dette brevet skal det i følge Aasen være noen veiledninger på hva han og hans advokat kan gjøre i forhold til skattehjelp.

-Jeg er ikke interessert i dette - og jeg har sagt til Harald at jeg ikke vil ha noen dialog med de etter 25 år, avslutter Aasen.

Mer fra Dagsavisen