Blir kalt «rasshøl» av LO-sjefen

Med Fellesforbundets logo i bunnen av brevet betrakter LO-sjefen Vidar Schei hyttenaboen i Onsøy som et stort «rasshøl».

Konflikten mellom feriehjemmet Solviken, hvor Schei er styreleder, og hyttenaboene i Øytangen Vel er i ferd med å spisse seg. I en mail til hytteeier Ole Fredrik Qvale tar Schei i bruk ukvemsord som får Fellesforbundets sentrale ledelsen til å reagere.

– Over alle støvleskaft

Dette skriver Schei - som også er bystyrepolitiker for Ap i Fredrikstad - i avslutningen av en mail til Qvale for en tid tilbake:

- Toppen av frekkhet er at du selv også parkerer på vår eiendom, et større rasshøl en deg skal man lete lenge etter! En liten advarsel om at vi ikke tar ansvar for eventuelle skader som måtte komme på de parkerte bilene, når vi selv jobber ute i området! Vi stopper ikke å jobbe, selv om det står ulovlig parkerte biler på vår eiendom, selv om det blir trangt!

Brevet avsluttes med Fellesforbundets logo hvor Schei til daglig er avdelingsleder.

Om innholdet sier Qvale til Demokraten:

- Dette går over alle støvleskaft. Presumtivt oppegående personer kommuniserer ikke slik. Jeg forstår at Schei og feriehjemsstyret synes det er et nederlag at kommunens bygningsetat har gitt oss hyttenaboene rett i at Solviken Camping har drevet i strid med reguleringsbestemmelsene slik vi har påpekt over flere år. De har kort og godt hatt 50-60 campingvogner stående på et område som ikke er regulert for formålet. Likevel skal man ikke tiltale hverandre slik Vidar Schei her gjør, sier Qvale og får full støtte av en de andre hyttenaboene - Haakon Wang:

Trussel-aktig

– Jeg blir lei meg og fortvilet over å se hvor stygge folk kan være mot hverandre. En ting er bruk av ordet rasshøl. Enda verre er trussel-preget dette brevet har. «Hvis ikke bilene blir flyttet kan du regne med at de blir skadet», er oppfatningen man får av Scheis befalinger. Dette er svært ugreit. Det håper jeg Fellesforbundets ledelse i Oslo også mener, påpeker Haakon Wang. Bittert i mange år

Da Demokraten sist skrev om Feriehjemmet Solviken og hytteeierne i Øytangen Vel 29. oktober 2016 hadde velforeningen påny tatt til orde for at Solviken - som eies av Fellesforbundet - måtte drive sin campingvirksomhet innenfor området som er regulert for formålet.

Vidar Schei hevdet den gangen at det ville gå hardt utover feriehjemmets økonomi dersom leieinntektene fra 50-60 vogner ble borte. Et slikt tap kunne i verste fall ende med nedleggelse, hevdet Schei for to år siden.

Siden den gang har feriehjemsstyret hyret inn et konsulentselskap i håp om å få til en nødvendig omregulering.

Parallelt har Øytangen Vel jobbet for det motsatte; at Solviken må drive camping på campingplassen - og ikke på utsiden.

Ole F. Qvale: - Vi har fått støtte for vårt syn i kommunen, men Schei & Co. gir seg ikke. Nå har de engasjert et nytt advokatselskap som skal se på saken.

Vidar Schei ønsker ikke å kommentere konflikten mellom campingen og hytteeierne. Han henviser istedet til styrekollega Bjørn Kristiansen. Kristiansen var imidlertid ikke tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag.

– Beklager ordbruken

– Det er beklagelig at jeg bruker en slik ordbruk, skriver Vidar Schei i en e-post.

Demokraten har bedt Schei kommentere sitt eget brev med begrepet rasshøl skriftlig.

I tilbakemeldingen påpeker Solviken-styrelederen og Fellesforbundets avdelingslederen blant annet:

– Ekstrakostnader

– Vi har prøvd å ha en dialog med denne naboen, uten å få noen for forståelse eller respekt for vår eiendom. Han og hans familie har til nå påført driften av Feriehjemmet Solviken ekstrakostnader i hundretusen kroners klassen. Så at det koker over for meg, er menneskelig. Urettferdighet setter følelser i sving hos meg, spesielt når dette etter min mening er en nabo som er egoistisk i sin fremferd, der han mener at vi, altså Feriehjemmet Solviken skal tilpasse seg ham, og han ikke ønsker noe godt naboskap, framholder Schei overfor avisa. Endrer ikke konflikten

– Men i etterpåklokskapens ånd, er det lett å se at noen av glosene burde vært maskert bedre, og at jeg nevnte vedkommende som det jeg gjorde, er langt over streken, og det beklager jeg. Det forandrer ikke noe på verken saken eller konflikten som er mellom oss, skriver Schei videre.

– Ikke hensiktsmessig

André Nerheim, kommunikasjonssjef i Fellesforbundet, understreker overfor Demokraten at forbundet ikke «har grundig kjennskap» til konflikten på Solviken.

- Men på generelt grunnlag er dette en måte å ordlegge seg på som er lite hensiktsmessig, skriver Nerheim i en sms til avisa etter å ha lest Scheis rasshøl-brev.