Nyheter

Bjørnar trekker seg og Morten overtar for Morten

Forvirret? Nei det er ingen ny situasjonskomedie på gang fra manusforfatterne Jens O. Simensen og Hans-P. Thøgersen, men hovedrolleinnehaver Bjørnar Spydevold som må trekke seg fra rollen som fergefører i forestillingen «Ælva våres» - som har premiere på City Scene 1. mars.

Rollen overtas av Morten Larsen mens Morten Milde går inn i Larsens rolle.

Det var under en ferietur at Bjørnar Spydevold fikk en kraftig prolaps.

– Det går bra med meg og jeg vil etter hvert gjennomføre planlagte oppdrag. Men å stå på scenen i en så krevende rolle tar jeg ikke sjansen på. Det er synd for denne rolle har jeg gledet meg til å gjøre, sier han.

Erfaringen fra Spania ble litt av en opplevelse for Spydevold:

- Først ble det flere dager på sykehus og så hjem i et lite ambulansefly med to andre turister. Men det er godt å vite at en blir tatt vare på når uhellet er ute, også i utlandet.

- Jeg er glad for at Morten Larsen kan overta. Da vet jeg at rollen er i gode hender, sier Spydevold.

Ekstraforestillinger

Regissør Ole Herman Gudim-Lundberg kan melde at prøvene pågår for fullt og at det blir til sammen 30 aktører på scenen i forestillingen som er en hyllest til Glomma og hva elva har betydd for Fredrikstad.

- Billettsalget går bra. Premieren er utsolgt og det er allerede lagt ut en ekstraforestilling i tillegg til de fem planlagte forestillingene.

Ti nye sanger

Jens O. Simensen og Hans-P. Thøgersen har skrevet manus og Svein Gundersen har laget ti nye sanger til forestillingen. Regi skal Ole-Herman Gudim Lundberg ha, sammen med Sara Hadjian som regiassistent. Kapellmester er Dagfinn Klausen som har med seg Ole Peter Hansen Chylie og Rino Johannessen i bandet. Sang-arrangementer er ved Aina Gundersen.

– Det er beliggenheten som har skapt Fredrikstad! I hvert fall det Fredrikstad vi kjenner i dag. Uten plasseringen ved Glommas utløp hadde vi ikke vært Plankeby`n. De siste tiår har vi kanskje levd i en tid hvor vi har tatt elva som en selvfølge og tidvis også «vendt den ryggen». Nå vokser imidlertid bevisstheten om stoltheten rund elven frem igjen. Det ser vi ikke minst ved etableringen av gratis ferge og elvemetro. Dette er det viktig å holde fast ved og utvikle, sier manusforfatterne Hans P Thøgersen og Jens O Simensen.

Mer fra Dagsavisen