Berit Svendsen fylte Næringslivets Hus

– Torsdag ble en historisk dag i Fredrikstad Næringsforenings historie; Vi arrangerte det første treffet i Nettverket for kvinnelige ledere i foreningens historie.

Dét forteller Terese Troy Prebensen, en av initiativtagerne til Fredrikstads kvinnenettverk.

– Timingen var god; For en ukes tid siden vedtok vi et annet historisk styrevedtak i Næringsforeningens historie - Næringsforeningen skal nå søke kjønnsbalanse i hele organisasjonen.

– 90 kvinnelige ledere fra regionen fikk høre Berit Svendsen og Per-Mathias Høgmo om ledelse, organisasjonsbygging, fokus og gjennomføringsevne. Både Per-Mathias Høgmo, og spesielt Berit Svendsen, delte en del om hvordan man som toppleder må kunne stå i storm fra alle kanter, media især, og hvor fort det skifter.

– Vårt første møte kunne neppe gått særlig bedre og det var mange nye bekjentskaper for alle denne kvelden. Ganske imponerende å bo i en relativt liten by og oppdage at det likevel er så mange ledere man ikke ser i hverdagen. Nettverket skal stimulere til å få flere kvinnelige ledere, flere kvinner i styrerommet og flere kvinner i det offentlige ordskiftet – kompetente kvinner opp og frem helt enkelt.