Barnehagebarna i fokus: – Se så flott den lyser`a!

– Jeg lurer på om blyanter puttet ned i en ballong full av vann får ballongen til å revne? Eller vil blyantene kanskje bare forsvinne nedi der?

Og foran et nærmeste fullsatt lokale av foreldre og pedagoger lot småtassene med egne øyne se hvordan både lysende lava-lamper ispedd olje og rød konditorfarge og vannballonger fylt av spisse blyanter oppfører seg.

– Som små barn har vi alltid mange spørsmål å stille. Vi lurer på noe ustanselig. Med årets tema for Barnehagedagen «Jeg lurer på ...» har vi derfor beveget oss inn i fysikkens verden. Og det er gøy! fortalte en stolt pedagogisk leder ved Løen, May-Britt Holmen da Demokraten besøkte barnehagen tirsdag ettermiddag.

– Se så flott den lyser `a! løt Knøttebo-avdelingens unisone kommentar da en såkalt lava-lampe ble testet ut med et skarpt lys fra en smarttelefon.

– Vi har fått litt voksenhjelp også, medga treåringen Benjamin henrykt.

– Temaet «Jeg lurer på …» handler om hvorfor nysgjerrighet er så viktig og hvor viktig det er at vi stimulerer nysgjerrigheten. Hos oss har eksperimenteringen fungert veldig bra. Både barna og personalet er veldig engasjerte. tilføyer Løen-virksomhetslederen Elisabeth Torp Grønnvoll.