Kultur

Barnas Dag for tredje år på rad

Det er de frivillige gjeterne og dugnadsarbeiderne i Gamlebyen geit- og fjærkreavslag som nok en gang inviterer til Barnas Dag, i år er datoen satt til lørdag 29. september.

I fjor kom rundt 2.000 barn og voksne til arrangementet ved geithuset og lekeplassen, skriver arrangøren i en pressemelding.

Avslagets frivillige innbyr også i år til lek som ikke fins verken på smarttelefoner eller i Xbox, nemlig ekte barneleker fra gamle dager. Alle som vil får prøve å kaste hestesko på stikke, gå på stylter, skyte med pil og bue, bli med i sekkeløp eller tautrekking.

Nye, sjeldne dyr

– Det har skjedd saker og ting rundt geithuset siden sist, forteller Jimmy Olsen, som i sin tid var én av initiativtakerne til oppstarten av geiteprosjektet, en attraksjon som hører til Gamlebyens mest besøkte. Tusenvis av store og små besøker anlegget i løpet av et år.

– Nå har geitene fått selskap av et par sjeldenheter. Vi liker å ta vare på tradisjoner, ikke bare gjennom barnelekene vi innbyr til, men også når det gjelder dyreholdet. Hønsene våre er sjeldne jærhøns, den eneste norske hønserasen, og kalkunene er utrydningstruede bronsekalkuner. Dermed synes vi at vi gjør en bitte liten innsats også for å bevare naturen, sier Olsen.

Gratis teater

– I år blir det ekstra stas, for selveste «Dyrene i Hakkebakkeskogen» kommer på besøk, sier sjefen for det hele, Jimmy Olsen. - Vi slår på stortromma i år, fordi vi har 10-årsjubileum, sier Olsen.

Det er Talina H. Skogseth som står i spissen for gjengen frå Hakkebakkeskogen, som gir en smakebit av Thorbjørn Egners unike dyreverden: Det blir gjensyn med flere av de kjente og kjære sangene i utdraget fra forestillingen som blir vist. Elgen har med seg trekkspillet, og alle har lov til å synge med. Hovedpersonen Klatremus forteller, og den vimsete Bakergutten med dobbeltpeppredepepperkaker er på plass, og ikke minst kommer den småskumle og litt rocka Reven på besøk.

Mer fra Dagsavisen