Nyheter

Avventer avhør av traktorfører

Politiet trenger mer tid for å kunne avdekke årsaken til dødsulykken ved Ørebekk søndag formiddag.

– Vi er fremdeles i startfasen av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe om foranledningen eller årsaken til denne ulykken, sier Frode Thøring ved krimvakta på Fredrikstad politistasjon mandag ettermiddag.

Undersøker åstedet

Litt etter klokken 12 søndag meldte politiet på Twitter at de hadde rykket ut til en trafikkulykke med dødelig utfall på Gressvik. Det viste seg at en fotgjenger – en eldre mann – hadde blitt påkjørt av en traktor ved gangfeltet mellom Gamle Onsøy rådhus og Meny-butikken på Ørebekk.

Veien ble stengt i flere timer som følge av ulykken, og at både politiet og Statens vegvesen gjennomførte tekniske undersøkelser på ulykkesstedet gjennom søndagen. Fremdeles er det noe arbeid som gjenstår.

– Statens vegvesens ulykkeskommisjon og krimteknikkere fra politiet er på stedet også mandag, for å gjøre ytterligere undersøkelser. Det er også gjort noen vitneavhør så langt, opplyser Thøring.

– Menneskelige hensyn

Føreren av traktoren, som ifølge Fredriksstad Blad er en mann i 20-årene, har foreløpig ikke blitt avhørt. Det samme gjelder den forulykede mannens ektefelle, som ble vitne til den tragiske hendelsen.

– I slike saker er vi nødt til å ta hensyn til de menneskelige sidene, og at de begge er sterkt preget av det som har skjedd. Avhør av nærmeste pårørende vil bli gjort i samråd med øvrige pårørende, sier Thøring.

– Sannsynligvis vil avhør av føreren av traktoren bli gjennomført i løpet av tirsdagen, fortsetter han.

Glatte veier

Ulykken skjedde i et område der det foregår arbeider i forbindelse med veibygging, og det er derfor flere anleggsgjerder langs veien.

Samtidig var det svært glatte veier flere steder i Fredrikstad-distriktet søndag formiddag, som følge av nedbør som frøs den foregående natta.

Politiet kan foreløpig altså ikke konkludere med om noen av disse forholdene har hatt noen sammenheng med dødsulykken.

Forkjørsvei

Søndagens ulykke var den tredje i forbindelse med gangfelt på Storveien etter at den ble forkjørsvei i mai i fjor – og den første med dødelig utfall. I oktober ble to fotgjenger truffet av en bil da de skulle krysse veien, og i november ble en mann utsatt for det samme.

Politiet har likevel ikke belegg for å si at det har blitt flere av denne typen ulykker etter at Storveien ble omgjort fra høyreregulering til forkjørsvei.

– På nåværende tidspunkt sitter jeg ikke på tall eller statistikk som skulle tilsi det, kommenterer Frode Thøring.

Mer fra Dagsavisen