Artch til Sweden Rock

Hardrockbandet Artch skal neste år spille på Skandinavias største hardrockfestival.

Tidlig på 2000-tallet spilte Artch på den tyske gigantfestivalen Wacken Open, men etter det har det blitt mindre spilling. Men i det siste har Artch blomstret og gjort flere betydelige jobber, blant annet Tons of Rock. I år imponerte også Artch med konsert i hjembyen Sarpsborg, men nå blir det en del step opp for det hardtslående bandet.

- Sweden Rock er det største i Skandinavia, mye større enn Tons of Rock. I løpet av Sweden Rock-helgen er det 35.000 mennesker innom, forteller Cato Olsen i Artch som ikke har lagt noen flere planer for neste år.

- Mulig det blir en tur til Finland på høsten, men det er ikke avklart.

Artch er så langt det eneste norske bandet som er lansert for neste års festival. Sweden Rock oppdaterte med 15 nye band nylig og blant disse er det store navn som Aerosmith, Venom, Scorpions og In Flames, for å nevne noen.

Sweden Rock arrangeres 7-10. juni i Sølvesborg i Sverige.

Originalbesetningen av Artch ble satt sammen igjen i forbindelse med Tons of Rock i Halden i fjor. Ikke alle medlemmene har holdt det gående, og oppstarten var rusten.

-Ja, det var faktisk ganske tungt, men nå er vi igang igjen og det har vært utrolig gøy, sier Jørn Jamissen, eller Jack Jamies som var Jamissens alias den gang de slapp det kritikerroste albumet "Another Return to church hill". Vokalist Eirikur Hauksson ble til Eric Hawk, gitarist Geir Nilssen var Gill Niel, bassist Bernt Jansen var Brent Jansen og gitarist Cato Olsen lød navnet Cat Andrew.

Gruppa har gjort flere konserter og opptredener og har skapt seg en trofast fanskare.

-Det er veldig hyggelig å få tilbakemeldinger fra folk. Vi var i Tyskland tidligere i år og møter folk fra andre deler av verden som er dedikerte fans. Det gjør inntrykk på oss, og vi får meldinger fra folk som kommer langveis fra for å høre oss. Det setter vi veldig pris på, sa Jamissen før de spilte jubileumskonsert i Sarpsborg i høst.

I år har bandet også gitt ut en ny låt og Bernt Jansen mener bandet fremstår bedre enn noen gang.

-Jeg tror spillegleden vi har nå er større enn noensinne, sier Bernt Jansen.